Ekonomi İşletmeler organize sanayi bölgelerinde toplanacak

İşletmeler organize sanayi bölgelerinde toplanacak

Paylaş
İşletmeler organize sanayi bölgelerinde toplanacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, organize sanayi bölgeleri (OSB) dışındaki tesislerin tek çatı altında toplanacağını söyledi

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, organize sanayi bölgelerini (OSB) cazibe merkezi yapmak için çalışmalar yaptıklarını, OSB’ler dışındaki tesislerin tek çatı altında toplanması için çalıştay kurduklarını söyledi. Nihat Ergün, “Türkiye’de organize sanayi bölgelerinin imajı değişmeli. Bu bölgeleri araştırma-geliştirme (arge) ve ihracat üssü haline getirmek en önemli hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

ALT YAPI BÜYÜK SORUN

Nihat Ergün, Türkiye’de sanayinin gelişmesinin önündeki engellerin başında alt yapı eksikliğinin geldiğini belirtti. Aylık ‘Global Sanayici’ dergisine konuşan Nihat Ergün, OSB’lerin sanayiciye alt yapısı tamamlanmış parseller sunduğunu söyledi. Ergün, “Organize sanayi bölgelerinin yenilikçilik ve teknoloji kültürünün gelişmesi, bu faaliyetlerin ortak akılla yürütülmesi konusunda sağladığı fayda büyük” dedi.

ÜRETİME ÖNEM VERİLMELİ

“Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok. Ekonomik kalkınma için üretime, ihracata, teknolojiye önem vermek zorundayız” diyen Nihat Ergün, sürdülebilir kalkınma için sanayi yatırımlarının planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Nihat Ergün, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın organize sanayi bölgelerinin sadece sayılarının değil, hizmet kalitelerinin de artmasına önem verdiğini ifade etti.

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER

Nihat Ergün, organize sanayi bölgelerine yönelik çalışmaları şöyle anlattı: “OSB yönetmeliğinde değişiklik yaparak bölgelerin birlikte hareket etmelerinin önünü açtık. Bu, girdi maliyetlerini azaltarak firmaların rekabet gücünü artırmasına imkan sağlayacak. Bu ortaklık kültürünü çok önemsiyoruz, çünkü işletmelerin küçük ve dağınık bir yapı göstermesi sanayimizin sıçrama yapmasını geciktiren bir faktör.”

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKANI SUNULUYOR

Organize sanayi bölgelerinin alt yapı inşaatlarının düşük faizli ve uzun vadeli kredi ile desteklendiğini belirten Nihat Ergün şöyle konuştu: “Devlet desteğiyle yürütülen OSB uygulamaları bir teşvik modelidir. Teşvik Yasası kapsamındaki illerde yer alan OSB’lerde bedelsiz tahsis edilen parsellerle ilgili uygulamalar devam ediyor. OSB’lerde kullanılan elektrik tarifesinde indirime ilişkin çalışmalar ayrıca yürütülüyor. OSB arıtma tesisi projelerine öncelik verilmesi konusuna da önem veriyoruz.”

2

Haberin Devamı