Gündem İsrail askerleri Filistin'li genci canlı yayında vurdu

İsrail askerleri Filistin'li genci canlı yayında vurdu

Paylaş
İsrail askerleri Filistin'li genci canlı yayında vurdu

Kameraların canlı yayınladığı Kudüs protestosunda bir Filistinli, İsrail askerlerine arkadan saldırınca vuruldu. Yaralı protestocu ambulansa alındı ancak İsrail askerleri ambulansın geçişine izin vermedi. Yaralıyı teslim almak isteyen protestocularla vermek istemeyen İsrail askerleri arasındaki gerilim sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü başkent ilan etmesinin ardından Batı Şeria ve Kudüs'te başlayan protestolar, bu Cuma da gergin geçiyor. Batı Şeria'da Ramallah başta olmak üzere birçok kent ve beldede cuma namazının ardından ABD'nin söz konusu kararının protesto edildiği gösteriler düzenlendi. Göstericiler, Filistin bayraklarını yanı sıra, "Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkentidir" yazan dövizler taşıdı.

İsrail askerleri, göstericilere plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti. Filistinli gençler ise askerlere taş, molotof kokteyl ve lastik yakarak karşılık verdi.


CANLI YAYINDA VURDULAR


DHA canlı yayını sırasında İsrail askerleri, Filistinli bir protestocuyu vurdu.



Olayın şoku atlatılmadan, Ramallah’da protestolar devam ederken ikinci protestocu da İsrail askerleri tarafından vuruldu. İsrail askerine arkadan saldıran protestocu uzaklaşırken askerler tarafından vuruldu. Vurulan protestocu ambulansa bindirildi. Vurulma anı DHA Muhabiri İrfan Sapmaz tarafından canlı yayında görüntülendi.


DEMİR BARİYERLER YERLEŞTİRİLDİ


Öte yandan, İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin ana girişi olan Şam Kapısı'nın önüne, yapılacak gösterileri engellemek için demir bariyerler yerleştirdi.

Filistinlilerin, yerleştirilen demir bariyerler arasında boş bırakılan bir koridordan geçerek Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına izin veriliyor. Çok sayıda İsrail polisinin de Kudüs ve çevresinde konuşlandığı görülüyor.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "polisin Eski Şehir ile çevresinde güvenlik önlemlerini sürdürdüğünü ve düzenlenecek gösterilere zorunlu olması halinde müdahale edileceğini" belirtti.