Ekonomi İstanbul Borsası yeni sulara yelken açtı

İstanbul Borsası yeni sulara yelken açtı

Paylaş
İstanbul Borsası yeni sulara yelken açtı

Uzun süredir beklenen varant pazarı 13 Ağustos'ta 'İMKB 30 Endeksi' ve Garanti Bankası ile işlem görmeye başlayacak. İkinci hafta İş Bankası ve Koç Holding varantları ile sayı 13'e ulaşacak

İMKB-30 ile başlıyor

Haberin Devamı

Sermaye piyasalarında çeşitliliği artıracak yeni yatırım aracı ‘Aracı Kuruluş Varantları’, 13 Ağustos’ta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başlayacak.

İMKB varant piyasasının açılışı önceki akşam düzenlenen bir toplantıyla kutlandı. İMKB’de ilk dört varant ‘Deutsche Securities İMKB-30 Endeksi’ ile ‘Garanti Bankası’nın alım-satım varantları olacak. İş Yatırım Menkul tarafından sunulacak varantların da sonbaharda işlem görmesi bekleniyor.

İki haftada 13 varant

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, ilk hafta 4 varantla başlayacaklarını, ikinci hafta İş Bankası ve Koç Holding varantlarının çıkacağını belirterek, “İki haftada 13 varanta ulaşacağız” dedi.

Hüseyin Erkan, aracı kuruluş varantlarının, İMKB-30 endeksinde yer alan hisse senetlerine, İMKB endekslerine, otorite tarafından uygun görülmesi halinde döviz, kıymetli maden, emtia, uluslararası endeksler gibi diğer varlık ve göstergelere dayalı olarak ihraç edilmesinin mümkün olduğunu anlattı.

Haberin Devamı