Gündem İstanbul'da şüpheli bavul alarmı

İstanbul'da şüpheli bavul alarmı

Paylaş
İstanbul'da şüpheli bavul alarmı

Dün gece ve bu sabah olmak üzere Atatürk Havalimanı, Şişli ve Beşiktaş'ta 3 şüpheli çanta ve valiz korku yarattı

İlk olarak sabah 08.45 sıralarında Şişli Büyükdere Caddesi Cevahir Alışveriş merkezi karşındaki reklam panolarına bırakılan çanta vatandaşlar tarafından fark edildi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen polis ekipleri reklam panolarına bırakılan şüpheli çantanın etrafını güvenlik çemberine aldı. Polisin önlemlerine rağmen güvenlik çemberinden içeri giren ve kulağında kulaklık olduğu için polisin seslenmelerini duymayan bir kadın kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Cadde 45 dakika araç trafiğine kapatılırken olay yerine çağrılan bomba uzman ekipleri panodaki çantayı fünye ile patlattı.

Çantanın boş çıkmasıyla vatandaşlar derin bir nefes aldı. Bu sırada bomba ekipleri çantayı patlatırken çevredeki vatandaşların meraklı gözlerle patlamayı izlemeleri dikkat çekti. Çevrede panik yaşanmasına neden olan ve polisler tarafından patlatılan çanta daha sonra çöpçü tarafından alındı.

Haberin Devamı

İKİNCİ ŞÜPHELİ PAKET

Başka bir şüpheli paket ise saat 09.30 sıralarında Çırağan Caddesi üzerindeki

Beşiktaş Uzman Erbaş Misafirhanesine 20 metrelik mesafede bir ağacın altında fark edildi. Vatandaşlar tarafından polise haber verilmesinden sonra olay yerine gelen bomba uzman ekipleri siyah renkli bavulu bıçakla keserek içini kontrol etti. Boş olduğu anlaşılan bavulun yanındaki poşette ise mumların olması dikkat çekti. Mumlar bavulun içine koyan polis ekipleri tarafından olay yerinden götürüldü.

HAVALİMANINDA ŞÜPHELİ BAVUL PANİĞİ

Dün gece de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali B giriş -çıkış kapısı önüne bırakılan sahipsiz bavul paniğe neden oldu. Şüpheli bavulun olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapatırken, olay yerine gelen bomba imha uzmanı sahipsiz bavulu fünye ile imha edildi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde saat 22.30 sıraları meydana gelen olayda B giriş-çıkış kapısı önüne bırakılan siyah renkli sahipsiz bir bavul, polisi alarma geçirdi. Polis, çevrede güvenlik önlemlerini aldıktan sonra olay yerine bomba imha uzmanı ekipleri çağırdı. Bir yandan da güvenlik nedeniyle çevrede polis sayısı artırılırken, gidiş katı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Özel giysili bomba imha uzmanı sahipsiz bavulu fünye ile patlattı. Yapılan incelemede bavulun içinden giysi çıktı, bavulun bir yolcu tarafından unutulmuş olabileceği belirtildi.

DHA

Haberin Devamı