Ekonomi İşte Yunanistan'ın kurtuluş reçetesi

İşte Yunanistan'ın kurtuluş reçetesi

Paylaş
İşte Yunanistan'ın kurtuluş reçetesi

İşte Yunanistan'ın kurtuluş reçetesi

Yunanistan’da bütçe açığının kapatılması çalışmaları çerçevesinde ek ekonomik önlemler alındı.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, bugün yaptığı kabine toplantısı sonrasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyası’ı ziyaret ederek alınmaları kararlaştırılan ek önlemler konusunda bilgi verdi.

Papulyas ile temaslarından sonra açıklamada bulunan Papandreu, "ülkenin kar peşinde koşanların elinden kurtulması, verilen mücadelede hayatta kalınması için seçim değil zorunluluk teşkil eden kararlar alındığını" söyledi.

Öte yandan Yunan basını, "hükümet kaynaklarına" dayandırdığı haberlerde, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis ve Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu tarafından açıklanması beklenen ekonomik paketin, kamu çalışanlarının maaşları ve ödeneklerde kesinti, KDV’nin yüzde 21’e çıkartılması, emekli maaşlarının dondurulması, akaryakıta zam, alkollü içecek ve sigaraya yüzde 20 oranında ek vergi önlemlerini kapsadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Hükümetin söz konusu önlemler ile 4,8 milyar avro tutarında tasarruf yapmayı hedeflediği belirtildi.

Yunan basını, Başbakan Papandreu’nun 5 Mart’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel, 7 Mart’ta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 9 Mart’ta ise ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geleceğine dikkati çektiği haberlerde, bu görüşmelerin söz konusu "can acıtıcı" ekonomik önlemlerin alınmasından sonra yapılacak olmasının "tesadüf" olmadığı değerlendirmesinde de bulundu.

Öte yandan, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), ekonomik düzenlemeleri protesto etmek amacıyla tüm çalışanları 16 Mart’ta 24 saatlik greve çağırdı.