Dünya Bologna Havalimanı yakınlarında patlama: Ölü ve yaralılar var

Bologna Havalimanı yakınlarında patlama: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
Bologna Havalimanı yakınlarında patlama: Ölü ve yaralılar var

İtalya'da Bologna kentindeki Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Otoyolda seyreden yakıt tankeri patladı, alevler patlamanın yanında bulunan büyük bir otomobil galerisine sıçradı. Olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin de yaralandığı aktarıldı

İtalya'nın kuzeyindeki Bologna kentinde bulunan Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı yakınlarında patlama meydana geldi. Bologna polisinin sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Otoyolda meydana gelen bir kaza sebebiyle, Via Marco Emilio Lepido'da bir patlama oldu ve yangın çıktı. Hem otoyol hem de Borgo Panigale bölgesi trafiğe kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili açıklama yapan İtalyan polisi, patlamanın bölgedeki otoyolda yaşanan trafik kazası yüzünden gerçekleştiğini duyurdu.

Bologna Kaza ve patlamadan etkilenenleri kurtarmak için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Borgo Panigale bölgesinden uzak durulması uyarısında bulunuldu. Açıklamada, bölgenin hem araç hem de yaya geçişine kapatıldığı vurgulandı.

Daha sonra yapılan bir diğer açıklamada da Via Marco Emilio Lepido'ya bağlanan Viale Togliatti ve Viale De Gasperi'nin iki yönlü olarak trafiğe açıldığı ancak acil durumda kullanılması gerektiği bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre kaza, yanıcı madde taşıyan bir kamyonla birkaç arabanın kaza yapmasıyla meydana geldi.

Haberin Devamı

Kazanın olduğu yere yakın bir araba satış bayisindeki araçların alev almasının ardından patlamalar yaşandı.

1 ÖLÜ 65 YARALI

İtalya basınına yansıyan haberlere göre, Bologna Havalimanı yakınlarındaki otoyolda meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı. İtalyan basını, 14 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtti. İtalya polisi ise yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısına dair bir bilgi paylaşmazken, patlamanın meydana geldiği otoyol hattının trafiğe kapandığını bildirdi.