Ekonomi İthal et protestosu!

İthal et protestosu!

Paylaş
İthal et protestosu!

İthal et protestosu!

Kırmızı et üreticileri ve besicilerin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önünde kırmızı et ithal edilmesini protesto etmek amacıyla başlattıkları eylemde sona erdi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşen üreticiler kendi içinde fikir ayrılığına düşünce arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Amasya ve Sakarya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden otobüslerle Ankara’ya gelen kırmızı et üreticileri ve besiciler, sabah erken saatlerden itibaren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önünde toplanmışlardı.

Aralarında oluşturdukları heyetin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşmesi sırasında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren ve CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse üreticilerin yanına gelerek destek verdiklerini açıkladı.

Heyetin Bakan Eker ile görüşmesinin ardından grup adına açıklama yapan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Mustafa Demir, "Bakan Eker’in konusuna vakıf ve en verimli bakanlardan biri olduğunu" belirtti.

Haberin Devamı

Demir, Bakan Eker’in kendilerine "Kesinlikle ithal et 4 bin ton civarında ve belki de ülkemize girmeyecek. Et fiyatları düşmeyecektir. Et Balık Kurumu en kısa sürede taban fiyat çalışması yaparak üreticilere hayırlı haber verecektir" dediğini kaydetti.

Açıklamanın ardından bazı üreticiler açıklamayı yeterli bulmayarak Bakan Eker’in açıklama yapmasını istedi.
Daha sonra gruptan bazı kişilerin Bakan Eker ile görüşmek istemesi üzerine Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Mustafa Demir "Bakanla siz görüşmeyin biz görüşüp sorunları çözeceğiz" yanıtını verdi.

Bunun üzerine gruptakiler ile Mustafa Demir ve çevresindeki bazı üreticiler arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında Demir, Bakanlık girişindeki güvenlik kulübesine sokuldu. Grubun çevik kuvvet polisi tarafından uzaklaştırılmasının ardından Demir ve beraberindekiler polis eşliğinde arabalarına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Grup polisin uyarı anonslarının ardından otobüslere binerek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önündeki eylemlerine son verdi.

İLK İHALE YAPILDI

Et Balık Kurumu’nun et fiyatlarındaki artışı dengelemek amacıyla 4 bin 25 ton kasaplık sığır alımı için düzenlediği ihalede en düşük teklifi 1 milyon 299 bin 950 euro ile Hacılar Turkische Fleischgosshandels verdi.

Yurtdışındaki Türk işadamlarına ait olan 3 şirketin katıldığı ihalede, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle Romanya’da faaliyet gösteren SC. Ağrohilal SRL firması, ihalenin ikinci aşamasına alınmadı.

Haberin Devamı

İhale sonuçlarını değerlendirecek olan EBK, piyasadaki gelişmelere göre ihale süresini devam ettirecek.