Ekonomi 'İyi bir yönetim var ama bunu başkaları da yapar'

'İyi bir yönetim var ama bunu başkaları da yapar'

Paylaş
'İyi bir yönetim var ama bunu başkaları da yapar'

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “İktisadi açıdan Türkiye'nin göreceli iyi yönetim dönemi yaşadığını düşünüyorum. Ama bu demek değildir ki bu performansı başkası gösteremez” dedi

Türkiye olgunluğa geldi

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, halkın tercihleri doğrultusunda oluşacak yönetimlerin risk taşımayacağını söyledi. Ersin Özince, “İşadamları, serbestliği sonuna kadar savunurken, siyasetteki serbestiden mi korkacak?

Böyle saçmalık olmaz. İster koalisyon, ister azınlık hükümeti olur. Şu anda iktisadi açıdan Türkiye göreceli bir iyi yönetim dönemi yaşıyor.

Ama bu demek değildir ki bu performansı başkası gösteremez. Ben artık Türkiye’nin belli olgunluğa geldiğini düşünüyorum” dedi.

Parlamentoya bakmak lazım

Ersin Özince, seçim sonrasında çıkacak tablonun ekonomiye etkisine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin, hangi kompozisyondaki hükümetçe yönetilirse yönetilsin cumhuriyetin prensipleri ve ekonominin iyi kuralları doğrultusunda politikalar sürdüreceğine inanıyorum.

10-12 yıl önceki koalisyonlarda parlamento çoğunluğunun önemli olduğunu düşünürdüm. Ama bugün parlamento, ülkenin yararına birçok reformu bütünlükle çıkartabildiğine göre bu performanstaki unsurları parlamentoda bulmak lazım.”

Mutlaka bir çıpa konulmalı

Türkiye’nin ekonomi politikası açısından kötü yönetilmediğini, ama daha iyi olmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Ersin Özince, “Bir de adına ister mali kural, ister IMF kuralları densin, geleceğe dönük ekonomik sonuçları etkileyecek politikalar sürprize meydan vermeyecek şekilde belirlenmelidir.

Orada da bir çıpa fonksiyonu konmalıdır. Buna mali kural diyebilirsiniz veya IMF ile işbirliği yapabilirsiniz. Ama bunlar Türkiye’nin istikrarı açısından katkı sağlayacak unsurlardır” dedi.

Haberin Devamı