Gündem İyi hırsızlara barda sınırsız eğlence!

İyi hırsızlara barda sınırsız eğlence!

Paylaş
İyi hırsızlara barda sınırsız eğlence!

İyi hırsızlara barda sınırsız eğlence!

İstanbul polisinin yaptığı operasyonla çökertilen yankesicilik çetesinin başında bulunan Ç.Y.'nin tefecilik yaptığı ortaya çıktı. Borcunu ödeyemeyen esnafın işyerlerine el koyan Ç.Y, iyi hırsızlık yapan elemanlarını bar eğlencesi ile ödüllendirdi. Ç.Y.'nin Kadıköy'de bir bara götürdüğü aralarında küçük çocukların da bulunduğu hırsızlar, hiç para harcamadan sabaha kadar eğlendi.

150 MAĞDUR EMNİYETE ÇAĞRILDI

Haberin Devamı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlü ekipleri, dün 6 ilde 46 yeri eşzamanlı bastı ve biri kadın 40 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda çalıntı cep telefonları ile 200 gram uyuşturucu ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler Gayrettepe'deki Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorguya alındı. Polis çetenin 200’ün üzerinde hırsızlık yaptığını belirledi. Çetenin mağdurlarından 150 kişi teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırıldı.

Polisin belirlemesine göre, şüpheliler şöyle çalışıyordu. Çete, büyük alışveriş merkezleri ile toplu taşıma araçlarında organize bir şekilde hırsızlık yaptı. Van ve Ağrı'da da izleri belirlenen çete üyeleri, 3-4 kişilik gruplar halinde çalıştı. Çete üyeleri, yanlarındaki çocuklarla hastanelerde sıra numarası alarak bekledi, fırsatını buldukları anda da hırsızlık için doktor ve hemşire odalarına girdi.

HANIMAĞA: HADİ KOÇUM

Haberin Devamı

Çetenin başı Ç.Y., hırsızlık paraları ile tefecilik yaptı. Esnafa yüzde 20 faizle para verdi. Ç.Y. borcunu ödeyemeyen esnafın işyerlerini zorla ele geçirdi. Bu yerlere kendi adamlarını yerleştirdi. Ç.Y. bu yöntemle bir bar ve bir oto yıkama dükkanını ele geçirdi.

Ç.Y.’nin yardımcılığını “Hanım Ağa” lakaplı eşi İ.Y. yaptı. İ.Y. çete elemanlarını telefonla arayarak “Hadi koçum! Siz iyi çalarsınız”, “Paramız kalmadı. Biraz daha çok çalışın” diye cesaretlendirdi.

Çete üyeleri hırsızlık yaptıkları hastanelerde çalışan bazı personeli içerdeki sivil polisleri kendilerine haber vermesi için ikna etti. Böylece hastanede yakalanmadın hırkızlık yaptılar. Adamları bulunmayan hastanelerde ise hırsızlık yapmadan önce kendi aralarında kavga ediyormuş gibi yaparak sivil polislerin müdahale etmelerini sağladı. Çete üyeleri, böylece sivil polis olduklarını belirledikleri memurların etrafta bulunmadıkları sırada hırsızlık yaptı.

PARA: KAREV

Polis, çeteye muhbirlik yapan bir hastanin temizlik görevlisini de gözaltına aldı. Bu kişinin cep telefonu ile hırsızlara sivil polisleri tarif ettiği ortaya çıktı.
Hırsızlar cep telefonu ile konuşurken şifre kullandı. Paraya “Karev”, polise “Klor”, hırsızlığa çıkmaya ise “Neviş” dedi. İyi hırsızlık yapan çete üyeleri eğlenmek için Kadıköy’de bir bara götürülerek ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/DHA