Gündem İzmir'de 40 derecede kömür yardımı

İzmir'de 40 derecede kömür yardımı

Paylaş
İzmir'de 40 derecede kömür yardımı

İzmir'de 40 derecede kömür yardımı

İzmir'de yaz sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dağıttığı kömürler, bir de referandum propaganda dönemine denk gelince, tartışma yarattı. Bayraklı'da 2 bin ton kömür, 2 bin 666 eve teslim edilirken; Vakıf yönetimi, yardımların siyasi olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Referandum öncesi siyasi partiler halkı ikna edebilmek için iftar sofraları kurup, erzak paketleri dağıtırken, İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dargelirlilere bedava dağıttığı kömürlerin propaganda dönemine denk gelmesi, tartışma yarattı. Dağıtılan toplam 2 bin ton kömürden 5 kamyon dolusunun Bayraklı Ümit Boz Spor Tesisleri yanındaki boş alana gelmesi üzerine, vatandaşlar hükümetin kömür yardımıyla evet oylarını arttırmaya çalıştığını öne sürdü.

Kamyonlara yanaştırılan kamyonetlere 40 derece sıcakta torbalar doldurup mahalle aralarına dağıldı. 2 bin ton Soma kömürü, görevlilerin elindeki adres ve isimlere göre, teslim edildi. 65 yaşındaki Erol Urhancı, tek odalı evinde yalnız yaşadığını iki yıldır kömür yardımı aldığını vurgularken, bunun oyunun rengini ekileyip etkilemeyeceğini soran gazetecilere üzerindeki beyaz gömleği gösterdi. 73 yaşındaki Şükriye Kantarcı da, özürlü eşiyle, evli oğlunun yanında yaşadığını ve bedava kömürden çok memnun olduğunu söylerken referandumdaki görüşünün de ‘oğlanlar ne derse oraya atarım’ diyerek açıkladı.

Haberin Devamı

VAKIF: REFERANDUM BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Bayraklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Ersen ise, yedi yıldır yapılan kömür yardımlarının bu yıl Türkiye Kömür İşletmeleri'nin ihalesinin gecikmesi nedeniyle Ağustos ayına kaldığını belirterek, eğimli olan ilçede Eylül yağmurları yağmadan kömürleri dağıtmak zorunda olduklarını söyledi. Ersen, kömür dağıtımının referandumla ilgili olmadığını öne sürerek, “Bu bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti siyasi şartlara endeksli olmaz.

Referandum, seçim bizi ilgilendirmez, Güvenliğe genel sağlığa aykırı bir durum oluşmadığı sürece dağıtım devam eder. Sonuçta kömür verdiğimiz insanlar yaşlı, felçli, dul, yardıma muhtaç insanlar. Referamdumda kim nereye oy vermiş bizi ilgilendirmez. Kamunun denetimine açık bir vakfız. Vakıf yönetimi kamu ve sivil insanlardan oluşuyor. Karabağlar Belediye Başkanı da mütevelli heyeti üyemiz. Yaptığımız yardımların siyasi içeriği yok” dedi.
Bu arada dağıtım görevlileri ile gazeteciler arasında görüntü alındığı için kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Elif DEMİRCİ/İZMİR,(DHA)