Kivinin bağırsak hastalıklarını, mangonun ise terleme sonucu ortaya çıkan tuz ve demir kaybını önlediğini biliyor muydunuz? Hayati fonksiyonları sürdürmek için doğru beslenmenin gerekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, Bazı besinler birtakım sorunları vücuttan uzaklaştırmak için yardımcı oluyor. İçerdiği vitaminler sayesinde sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı. Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir antioksidan deposudur. A vitamini, C vitamini ve E vitamini içerir. Kanı temizler. Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir. Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır. Yaz aylarındaki içecek tercihlerimizde farklı bir tat olarak denenebilir diye konuştu. Kivinin Türkiye’de yaygın üretim alanına sahip söyleyen Diyetisyen Pınar Kural Enç Meyvelerde ekşimsi tat veren tek madde C vitamini değil. Sitrik asit gibi farklı bileşenler de ekşimsi tat veriyor diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: C vitamini kivide çok fazla miktarda bulunuyor. Kivi fenolik ve flavonoid özellikleri açısından zengindir ve birçok kanser çeşidinin tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Kivideki lif oranı yüksektir. Lif oranı yüksek olunca su tutma kapasitesi de yüksek oluyor. Buna bağlı olarak bağırsakları çalıştırması ve kabızlığı önlemesi ayrıca önemli bir özelliğidir. Sodyum ve magnezyum başta olmak üzere kalsiyum, demir gibi birçok minerali de normal bir meyveye göre daha yüksek oranda bünyesinde bulunduruyor.