Ekonomi Kadir Topbaş topu IMF'ye attı

Kadir Topbaş topu IMF'ye attı

Paylaş
Kadir Topbaş topu IMF'ye attı

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, IMF kadro verdirmediği için itfaiyecilerin kadroya alınamadığını belirterek “Kadro verildikçe önce kendi itfaiyecilerimi alacağım” dedi

GÖSTERİ TAMAMEN DEMOGOJİ

Haberin Devamı

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, IMF kadro verdirmediği için itfaiyecilerin kadroya alınamadığını, kadro verildikçe alınacaklarını söyledi.

Tekel İşçilerinin belediyeye alınması ile ilgili benzer bir durumun itfaiyede yaşandığını belirten Topbaş, “Kalktılar ‘İtfaiyede hizmet alımı olur mu? İtfaiye önemli iştir, bu insanlar nasıl sokağa atılır?’ dediler. Bazı siyasi partilerin başkanları, il başkanları gelip gösteri yaptı. Ne istendiği sorgulanmadı, tamamen demagoji” dedi.

700'ÜNÜ KADROYA GEÇİRDİK

Belediyenin itfaiye gücünü artırmak zorunda olduğunu belirten Topbaş şöyle konuştu: “Karar verdik ve itfaiye erlerini aldık, eğitimden geçirdik ama bir şirket üzerinden. BİMTAŞ olmasa, başka şirket olacaktı. Kadro yok çünkü. IMF kadro verdirtmiyor. 1500-1600 civarında almışız. Bunun 600-700’ünü kadroya geçirmişiz. Memur sınavına sokmuşuz, geçmiş. Geçen hafta imzaladık 300 kişiye yine bir kadro var. Emekli olanlar, ayrılanlar oluyor o kadroları itfaiyeyle, doldurmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı