Gündem Kahraman madenciler

Kahraman madenciler

Paylaş
Kahraman madenciler

Edirne Keşan'daki maden ocağında önceki gün çıkan yangında 12 işçi kaçarak kurtuldu. Yunus Aktaş adlı madenci, 60 metre aşağıda yangından haberi olmayan iki arkadaşının yanına gitti ve...

RAY DÖŞÜYORLARDI

Haberin Devamı

Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyünde KaleMadencilik şirketine ait ocakta önceki gün saat 11.00 sıralarında 15 işçi, kaynak makinesiyle kömür çıkartmak için kullanılacak rayları döşüyordu. Kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar yüzünden ocakta yangın çıktı. 12 işçi kaçarak kurtulmayı başardı. 3 madenci ise ocakta mahsur kaldı.

60 METREYE İNDİ

Üç madenciyle diafonla bağlantı kuruldu. Ekiplerin yönlendirmesiyle madenciler, 1050 metredeki havalandırma bölümüne ulaştı. 3 madencinin birbirlerini kurtarmak için kendilerini feda ettiği ortaya çıktı.

Mahsur kalan işçilerden Yunus Aktaş, yangından haberi olmayan 60 metre aşağıdaki iki arkadaşının yanına gitti. Yunus, arkadaşları Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat ile ocaktan çıkmaya çalışırken dumandan bayıldı. Ekiplerin diafonla bağlantı kurduğu iki madenci de “Yunus’u bırakmayacağız” dedikten kısa süre sonra bağlantı kesildi.

Haberin Devamı

‘YAŞAM ŞANSLARI YÜKSEK’

Malkara ve 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri yangını söndürmek için ocağa 178 ton su bastı. Ekiplerin aralıksız sürdürdüğü kurtarma çalışmaları dün de sonuç vermedi. Madencilerin aileleri gün boyunca gelecek iyi haberi bekledi. Edirne Valisi Gökhan Sözer “Temiz hava basıldı. Gazdan etkilenmediyseler yaşam şansları yüksek” dedi.

ZONGULDAK’TAN KURTULDU

Volkan Hamarat’ın daha önce de Zonguldak’taki bir maden ocağında yaşanan grizu patlamasından kurtulduğu öğrenildi. Babası Ali Hamarat, oğlunun ocakta mahsur kaldığını televizyondan öğrenip Zonguldak’tan geldiğini belirterek “Volkan, Zonguldak’ta özel maden ocağında grizu patlamasından kurtulmuştu. Buradan da kurtulacağına inanıyorum” dedi.