Gündem Kahraman şoför faciayı önledi

Kahraman şoför faciayı önledi

Paylaş
Kahraman şoför faciayı önledi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da İETT otobüsünü ateşe verilmesi olayında, otobüs şoförü ikinci Serap vakası yaşanmasına soğukkanlılığıyla engel oldu

Ahmet Türk'ün Samsun'da saldırıya uğraması, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde protesto edildi. Ellerinde, "Her Kürt, Ahmet Türk", "O yumruk hepimize", "AKP'nin yumruk açılımı" ve "Yumruğun hesabı sorulacak" yazılı dövizler taşıyan grup, Fatih Caddesi boyunca, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Grup adına bir açıklama yapan Arif Yılmaz, Ahmet Türk'e atılan yumruğun tüm Kürt halkına ve Türkiye'de halkların ortak yaşam iradesine atıldığını savundu.

İÇİNDE YOLCULAR VARKEN OTOBÜSE SALDIRDILAR

Basın açıklamasının ardından grup dağılırken, aralarından yüzleri maskeli yaklaşık 15 kişi eyleme devam etti. İETT otobüsünün geldiğini gören saldırganlar, molotofkokteylleri yakarak, otobüse attı. Bu sırada yine otobüs hedef alınarak taş yağmuru başladı.

YOLCULAR İÇİNDEYKEN OTOBÜS ALEV ALDI

İçerisinde 6 kişinin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi-Beyazıt seferini yapan otobüs, bir anda alev aldı. DHA kamerasının kaydettiği görüntülerde şoförün yanıbaşından alevler yükselirken, arka bölümde oturan yolcuların olduğu görülüyor.

KAHRAMAN ŞOFÖR İŞ BAŞINDA

Otobüs şoförü, yanı başında molotof kokteylleri atılırken, yolcuların can güvenliğini sağlamak için yerinden kalkmıyor. Sürücünün bu tercihi yapmasının ve çabasının çok önemli olduğu olaydan sonra kaydedilen görüntülerden anlaşılabiliyor.

Saniyelerle, dakikalarla ölçülen zamanda gerçekleşen saldırıda, alevlerin otobüse verdiği zarar çok büyük. Şoförün önce kapıları açıp hemen ardından da alevlere müdahalesi büyük olasılıkla Türkiye'nin "liseli Serap" benzeri bir olaya tanık olmasına engel oluyor.

Serap Eser benzer bir saldırının kurbanı olmuş, alevler vücudunu sarmış, kaldırıldığı hastanedeki tedavi süreci ise hiç kimsenin beklemediği gibi üzücü bitmişti.

GÖSTERİCİLERDEN BAZILARI ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Bu arada gösteriye katılanlardan bazılarının otobüse saldıran molotoflu gruba engel olmaya çalıştıkları da görüldü. Kısa bir süre içinde gerçekleşen saldırıya çevik kuvvet ekiplerinden müdahale geldi. Saldırgan grup, ara sokaklara dağılarak gözden kayboldu.

Erhan TEKTEN/İstanbul (DHA)

2