Ekonomi Kamu 32 bin yeni memur alacak

Kamu 32 bin yeni memur alacak

Paylaş
Kamu 32 bin yeni memur alacak

Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı Bütçe Yasası'na göre bu yıl kamuya açıktan atama yoluyla 32 bin memur alınacak

Bütçe açığı 50 milyar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bütçe Yasası ile ikinci el araçlarda satışların noterlerde yapılmasını öngören yasaları onayladı.

Abdullah Gül’ün onayladığı Bütçe Yasası’na göre, 2010’da bütçe giderleri 286 milyar 981 milyon lira, gelirleri 236 milyar 794 milyon lira, açığı da 50 milyar 187 milyon lira olacak. 58.8 milyar lira faiz ödenecek olan bütçede, 6.6 milyar lira faiz dışı fazla öngörüldü. Yasaya göre, kamuya açıktan atamayla 32 bin memur alınacak.

İlave atamalara izin

Kamu memur kadrosuna 2009’da emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da nakille atama yapabilecek.

Yine de memur ihtiyacını karşılayamayacak yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin, diğerleri için de ilave 21 bin atama izni verilecek. Yükseköğretim kurumlarında, boş öğretim elemanı kadrolarına, çeşitli nedenlerle ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde atama yapılabilecek.

İkinci el araç satışları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı 5942 sayılı yasaya göre de ikinci el araçlarda satış ve devir işlemleri sadece noterler tarafından yapılacak.

Noterler tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersiz kabul edilecek. Düzenleme, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Satış ve devir işlemleri, her türlü harçtan, Damga Vergisi ve değerli kağıt bedelinden istisna tutulacak. Bu istisnalar 1 Ocak 2010’dan itibaren geçerli olacak.

Haberin Devamı