Ekonomi Kamu aracına 'çip'li takip

Kamu aracına 'çip'li takip

Paylaş
Kamu aracına 'çip'li takip

Maliye Bakanlığı, 2010 yılı bütçe hedeflerini tutturmak için şimdiden kolları sıvadı

Yıl sonuna kadar denetim Maliye Bakanlığı, 2010 bütçe hedeflerini tutturmak için kamu harcamalarının önemli bölümünü oluşturan taşıtların yakıt harcamalarında kemer sıkacak.

Haberin Devamı

Bu kapsamda kamu kuruluşlarının araçlarına çip yerleştirilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün yaptığı basın toplantısında dile getirdiği ‘Kamu Taşıtları Kanun Taslağı’na göre, memurun taşıt kullanımı teknoloji kullanılarak yıl sonuna kadar denetlenecek.

ÖNCELİK YAKITTA TASARRUF

Kamu araçlarına çip takılarak her türlü yakıt tüketimi ve güzergahı takip edilecek. Düzenleme ile yakıt tüketimi başta olmak üzere kamu harcamalarında tasarrufa gidileceğini belirten Mehmet Şimşek, “Düzenleme ile bürokratların makam araçları değişebilecek. Kamu görevlilerine temsil niteliklerine göre makam taşıtı verilecek. Çalışmalar tamamlandı. Görüş için ilgili kuruluşlara gönderildi” diye konuştu.

135 MİLYON LİRA ARTTI

Haberin Devamı

‘Kamu Taşıtları Kanun Taslağı’ ile kamu görevlilerinin resmi araçlarla pikniğe gitmesi veya ambulans aracının özel işler için kullanılması gibi durumların da önlenmesi öngörülüyor.

Maliye kaynakları, bu şekilde suistimallerin de önüne geçileceğini kaydetti. Bütçede geçen yıl akaryakıt ve yağ alımı harcamaları, önceki yıla göre 135 milyon liralık artışla 1 milyar 145 milyon liraya ulaşmıştı.