Gündem Kanun namına dur!

Kanun namına dur!

Paylaş
Kanun namına dur!

Gece yarısı sahiplerinin elinden kaçan ve polislerin yakalamak için kovaladığı Angus'a bir otomobil çarptı

Kurban Bayramı'nda kesilmek üzere Uruguay'dan getirilen angus, gece yarısı sahiplerinin elinden kaçarak İstanbul sokaklarını birbirine kattı. Kaçan Angus'u yakalayabilmek için sahibi, vatandaşlar ve polislerin seferber olduğu kovalamaca yaklaşık 2 saat sürdü.

KOVALAMACA, VATAN CADDESİ'NDE SON BULDU

Haberin Devamı

Kamyonetten indirilirken, kaçmayı başaran boğa yaklaşık 10 kilometre boyunca sahibini ve onlarca polis ekibini peşinde koşturdu. Kaçan boğayı yakalamak için çevredeki vatandaşlar araçlarıyla kurbanlık hayvanı sıkıştırmaya çalışsalar da tüm denemeler başarısızlıkla sonuçlandı. Yoldan geçen araçların birçok kez çarptığı kurbanlık, polis aracı ve bir çekici tarafından köşeye sıkıştırılarak güçlükle durdurulabildi.

İKİ UYUŞTURUCU İĞNE YAPILDI

Boğanın sıkıştığı yerde de yakalanamayacağını anlayan vatandaşlar, hayvanın yakalandığı yere veteriner hekim çağırdı. İki kez uyuşturucu iğne yapılarak sakinleştirilen boğa, çekici aracına konulup götürüldü. Uruguay'dan getirilen kurbanlık Angus'un sahibi Necati Sarı, kurbanlık hayvanı kamyonetten indirirken, elinden kaçırdığını ifade etti.

Cadde ve sokaklarda koşturan boğa, sahiplerini uzun süre peşinden koşturdu. Kovalamaca Piyalepaşa Bulvarı, Kasımpaşa, Şişhane, Unkapanı, Aksaray'dan Vatan Caddesi Topkapı yol ayrımına kadar devam etti. Polis ekipleri bir çok kez yolu kapatıp yorgun düşen hayvanı yakalamaya çalışsalar da her defasında başarısız oldular. Onlarca polis, araçların hızla ilerlediği yolda kurbanlığı yakalamak için uzun süre ter döktü. Polis ekipleri bir yandan boğayı yakalamaya çalışırken, bir yandan hızla gelen araç sürücülerini yavaşlatmaya çalıştı.

Haberin Devamı

KAÇAN BOĞAYA OTOMOBİL ÇARPTI

Ters yönde giden boğaya Vatan Caddesi'nde hızla gelen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde maddi hasar meydana gelirken, kısa bir süre sendeleyen boğa kaçışını sürdürdü. Kovalamaca esnasında birçok kez boğayla yüz yüze gelen polisler büyük tehlike atlattı. Bir polis otosuyla çekici tarafından köşeye sıkıştırılan boğanın bayılması için veteriner tarafından iğne yapıldı. Uzun süre boğanın bayılmaması üzerine bu sefer ikinci iğne yapıldı ve yaklaşık 40 dakikanın sonunda hayvan bayıldı.

10 KİLOMETRE BOYUNCA KOVALADILAR

Gözleri kapatıldıktan sonra ayakları bağlanan boğa, çekicinin halatı yardımıyla çekiciye konuldu. Hayvanın yerde sürüklenmesine olay yerindeki vatandaşlar tepki gösterdi. Hayvanın ithal edildiği Uruguay'da boğaların bağlanmadığını ve çayırda rahat dolaştığını ifade eden kurbanlığın sahibi Necati Sarı, "Biz kurbanlığı bağladığımız ve gözünü kapattığımız için elimizden kaçtı. Yaklaşık 10 kilometre bizi peşinden koşturdu. Kurban kaçarken birçok araca çarpıp zarar verdi. En sonunda polislerin yardımıyla yakalandı" dedi.

Vatan Caddesi'nde ilerlerken kurbanlık hayvana çarpan Muzaffer Kaya ise olayın bir anda meydana geldiğini ifade etti. Aracının ön kısmında hasar meydana geldiğini aktaran Kaya "Zararı kimden tahsil edeceğimi bilmiyorum. Bazıları zararın Et ve Balık Kurumu tarafından karşılanacağını söylerken, bazıları hayvan sahibi tarafından karşılanacağını belirtiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kubilay AYDIN Hasan YILDIRIM - İSTANBUL-DHA