Ekonomi Karada zirveye yerleşti, sivil havacılığa el attı

Karada zirveye yerleşti, sivil havacılığa el attı

Paylaş
Karada zirveye yerleşti, sivil havacılığa el attı

Finansal araç kiralama devi Intercity'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak şimdi de havacılık sektöründe...


HAKAN ÇELİK

Türkiye’nin en büyük finansal araç kiralama şirketi Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak havacılık sektörüne de girdi. Yaklaşık 30 bin adet araçtan oluşan tekerlekli araç filosuyla Avrupa’nın sayılı şirketlerinden birini yöneten Vural Ak, ilk etapta 2 uçakla sivil havacılık alanında kiralama faaliyeti yürütecek. Nisan Havacılık adında yeni bir şirket kuran Vural Ak, kısa zamanda yeni uçaklar satın alarak filosunu genişletecek.

İki yıl önce Japon Mitsubishi Grubu ile ortaklığa giderek pazardaki konumunu güçlendiren Vural Ak ile sektördeki son gelişmeleri değerlendirme fırsatı buldum.

Vural Ak, kısa süre önce satın aldığı Bombardier Challenger 850 tipindeki iş jetini kiralamaya başladığını açıkladı. Vural Ak, bu uçak ile “özel VIP hizmet” vermek istediğini, bu nedenle uçağı talep eden herkese kiralamayı düşünmediğini söyledi. Katalog değeri 37 milyon dolar olan 17 koltuklu bu uçağı, uluslararası ekonomik kriz nedeniyle çok daha uygun koşullarda aldığını anlattı.

Vural Ak, filoya kattıkları Cessna Caravan tipindeki amfibik uçağın ise denizde ve karada her türlü zemine inebildiğini, bu uçağı daha yoğun şekilde kiralamak istediğini söyledi.



12 kişi taşıyabilen Cessna Caravan dünyanın en popüler amfibik (denize inebilen) uçakları arasında.

Haberin Devamı