Gündem Katilleri cep telefonu yakalattı

Katilleri cep telefonu yakalattı

Paylaş
Katilleri cep telefonu yakalattı

Katilleri cep telefonu yakalattı

Pendik’te 1 ay önce çıplak bir şekilde başından tabancayla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Ersin Yüce’nin katil zanlısı iki kişi gasp ettikleri cep telefonunu kullanınca yakalandı.

Haberin Devamı

1 Haziran'da bir ihbar üzerine Kurtköy, Harmandere Mahallesi'ndeki ormanlık alana giden jandarma ekipleri, Ersin Yüce’nin cesedi ile karşılaştı. Çırılçıplak bulunan Ersin Yüce’nin tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlendi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Soruşturmada cesedin tırnakları üzerinden alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ersin Yüce'nin kayıp olan çift hatlı cep telefonu da takibe alındı.

Ersin Yüce’nin gasp edilen iki telefon hattının da halen kullanıldığı belirlendi. Cinayetten sonra kayıp hatlardan yapılan aramaların incelenmesi sonucu, isimleri tespit edilen E.A., N.C. H.B ve E. Ç. 30 Haziran'da saat 05.30’da yapılan operasyonla gözaltına alındı. Yakalanan kişiler üzerinde Ersin Yüce’den gasp edilen cep telefonu ile sim kartları ile iki ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Jandarmada yapılan soruşturmada E.A. arkadaşı Ersin Yüce’yi öldürdüğünü itiraf etti. E.A. aralarında geçen bir tartışmanın ardından cinayeti işlediğini kendisine N.C.’nin de yardımcı olduğunu söyledi.

İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan E.A. ve N.C. kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltındaki sanıklar E.Ç ile H.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)