Ekonomi Kaza tespit tutanakları artık cep telefonlarında

Kaza tespit tutanakları artık cep telefonlarında

Paylaş
Kaza tespit tutanakları artık cep telefonlarında

Nisan 2008’den bu yana kağıt formlarla düzenlenen ‘kaza tespit tutanakları’ akıllı telefonlara girdi. Artık tek bir uygulamayla kazayla ilgili tüm bilgileri girip anında sigorta şirketine gönderiyorsunuz...

BİLAL EMİN TURAN / POSTA GAZETESİ

Trafik kazasına karışan araçlarda maddi bir hasar oluşmuşsa araç sahipleri maddi hasarlı kaza tespit tutanağı dolduruyor. Bu yolla kazanın nasıl meydana geldiği kayıt altına alınıyor. 1 Nisan 2008’den önce kaza tespit tutanaklarını trafik polisleri hazırlıyordu. Yapılan düzenlemeyle 2008’den sonra bu sürücülere bırakıldı. Ancak kaza tespit tutanağını doldururken bilgileri tek tek yazmak epey zaman alıyor.

HAZİNENİN DENETİMİNDE


Kaza tespit tutanağı iki nüsha oluyor. Düzenlenen tutanak daha sonra sigorta şirketine bildiriliyor. Yanınızda tutanak yoksa işler daha da zorlaşıyor. Sürücüler için angarya haline gelen bu durumun artık kolayı var. Hazine denetimindeki Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ‘Mobil Kaza Tutanağı’ geliştirdi. Bir süredir deneme aşamasında olan uygulama artık, Zorunlu Trafik Sigortası yaptıran tüm sürücüler için hazır.



TEK TELEFONDA OLMASI YETER


Sistemi kullanmak çok kolay. Android ya da IOS yazılımlı telefonların uygulama mağazasından ‘Mobil Kaza Tutanağı’ yazıp aratınca uygulama çıkıyor. Uygulamayı yüklemeniz yeterli. Bu uygulamayla formda olduğu gibi poliçe ve araç bilgilerini (şasi numarası, model gibi) tek tek girmenize gerek kalmıyor. Ayrıca tutanağı tek bir telefonda tutmak da yeterli. Poliçenin üzerindeki kare kodu okuttuğunuzda tüm bilgiler otomatik çıkıyor. İşlem 5 dakika sürüyor.

Haberin Devamı