Sağlık Kerevizin kökü de sapı da şifa!

Kerevizin kökü de sapı da şifa!

Paylaş
Kerevizin kökü de sapı da şifa!

Kereviz, sağlık açısından da önemli etkilere sahip bir sebze. Kerevizin pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamini yönünden zengin olması geliyor

Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ağaca, kerevizin insan sağlığındaki önemini anlattı.

Haberin Devamı

KANSERE KARŞI KEREVİZ

Kereviz K vitamin ile birlikte yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini ile diğer mineralleri bünyesinde içerir.

Kereviz, içerdiği yüksek antioksidan etkiye sahip flavonoidler sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı olur. Beyaz renkte bir sebze olması, liforanının yüksek olması bakımından kansere karşı koruyucudur ve detoks etkisine sahiptir.

KABIZLIĞA VE HİPERTANSİYONA KARŞI KEREVİZ SAPI

"Suda çözünür posa bakımından zengin bir besin olan kereviz, bize sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da kolaylık sağlar. Bunun için tek yapmamız gereken 1 adet kereviz sapını yoğurdumuza, salatalara veya yemeklerimize ilave etmektir" diyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, kereviz sapının tansiyonu düşürmeye yardımcı bir sebze olduğu da belirtti.

Haberin Devamı

KEREVİZ YE, İDEAL KİLONU KORU

Kereviz, düşük kalori içeren bir sebze. 100 gr kereviz sadece 16 kalori enerji veriyor. "Etli veya zeytinyağlı yemeğini de tercih edebilirsiniz" diyen Ağaca, kerevizin çiğ şekilde rendelenip bol yoğurt ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılarak tüketebileceğini de söyledi.