Nedim Şener Kılıçdaroğlu'nun önerisi
HABERİ PAYLAŞ

Kılıçdaroğlu'nun önerisi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aradı ve bir öneride bulundu. Durun hemen heyecanlanmayın; konu ne seçimlerde ittifak ne de cumhurbaşkanı adayının kim olduğuydu.

Konuştuğumuz konu, İslam dinini çıkar için kullanan şarlatanlar ve rant odağına dönen cemaat ve tarikatlardı. Çarşamba günü "Diyanet uyuyor mu?" başlıklı yazımda Üsküdar Kitap Fuarı'nda bir kadın okurumun sorduğu soruyu gündeme getirmiştim.

Ben FETÖ'nün büyümesini anlatırken kadın okurum, "Dinimizi daha iyi öğrenmek için cemaatlere yöneliyoruz." demişti.

Ben de, İslamiyeti öğrenmek için Kuran-ı Kerim’in yeteceğini söylemiştim. Yazımda Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in vefatından önce 632 yılında Veda hutbesinde, "Ey müminler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim ve Peygamber’in sünnetidir" dediğini hatırlatmıştım.

Bu yazı üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aradı ve konunun çok önemli olduğunu belirterek, "O hanımefendiye bir kaynak önermek istiyorum; Prof.Dr. Niyazi Kahveci'nin İniş Sırası ve Sebepleriyle Kuran-ı Kerim Tercümesi (Sinemis Yayınları).

Bence dinimizi daha iyi öğrenmek isteyenler için iyi kaynaklardan biri. İslamiyet akıl dinidir. Kitabımız her soruya cevap veriyor. Onu okumadan ve anlamadan iyi bir Müslüman olunmaz. Kuran okunup anlaşılmazsa, dini çıkar için kullananların oyununa düşmek kaçınılmaz." dedi.

Niyazi Kahveci'nin titiz çalışması, Arapça tefsirler, Arapça ve Türkçe Esbab-ı Nuzul eserleri, Elmalılı Hamdi Yazır'ın Kur'an Dili, İslam tarihi eserleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları kullanarak 2011 yılında yazılmış.

Saray'da uyardım

Yazımın bir bölümünde, kendilerine tarikat adını veren yapıların tıpkı FETÖ gibi devlet içinde gruplaşmalara gittiğini de yazmıştım. Kılıçdaroğlu bu konuya da değindi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanlığı'na gittiğinde bu konuların da gündeme geldiğini hatırlattı.

"Cumhurbaşkanlığı sarayına gittiğimizde FETÖ gibi yapıların devlet içinde yer bulduğunu söyledim. Hatta Sağlık Bakanlığı'nda Menzil grubunun örgütlendiğini örnek olarak vermiştim. Bize orada, devlet içinde hiç bir yapılanmaya izin verilmeyeceği sözü verildi. Onu da bekliyoruz" dedi.

Yazımın başlığı "Diyanet Uyuyor mu?" idi, bekledim ki; Diyanet'ten bir yetkili bir iki eser önersin. Arayan olmadı, anladım ki, Diyanet uyuyor. Meydan rant peşinde koşan din adamı kılıklı şaklabanlara kalıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder