Ekonomi Kira fiyatları düştü

Kira fiyatları düştü

Paylaş
Kira fiyatları düştü

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, konut kiraları hakkında konuştu

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, ev kiralarının düştüğünü söyleyerek, “Konut kiralamak için en uygun dönemdeyiz. Temmuzla birlikte sezonsal olarak kiralar yükselecektir” dedi.

İstanbul özelinde bazı bölgelerde kiralarda yüzde 30’lara varan düşüşler görüldüğünü belirten Sezginsoy, “Kentsel dönüşüm nedeniyle yenilenen binalarda kapasitenin artması bu düşüşte önemli faktörlerden biri. Hali hazırdaki kira fiyatlarına bakıldığında düşüş devam etmez. Ancak belli dönem artış da yaşanmaz” diye konuştu.

Sezginsoy, kira fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini ise şöyle anlattı, “Önemli bir etken kiralık konut sayısındaki artış. Yeni konutların fiyatlarının yüksekliği nedeniyle yatırımcılar bir bölümünün satışını yapamayarak konutu kiraya veriyor. Oluşan arz fazlası ise fiyatları düşürüyor. Bir diğer önemli faktör de, kiracılıktan ev sahipliğine geçiş. Bu geçişin yaygınlık kazanmasına paralel olarak özellikle kirası yüksek bölgelerde kiralık ev sayısındaki artışı ortaya çıkardı.”

Haberin Devamı