Sağlık Kırışıklıklarla vedalaşın

Kırışıklıklarla vedalaşın

Paylaş
Kırışıklıklarla vedalaşın

Kırışıklıklarla vedalaşın

Kırışıklıklar yaşlanma ve güneşin etkisi ile ortaya çıkar ve yüzümüzdeki yaşlılık ifadeleridir. Çevre etkilerinin cildimizin özellikle üst katmanlarında yaptığı hasarlar, lekeler, renk bozuklukları, ince kırışıklıklar, yumuşaklık ve nemliliğin kaybı, cildin matlaşması şeklinde kendini gösterir. Lazer ile kırışıklık tedavisi yaptırarak kırışıklıklarınızla vedalaşabilirsiniz. Bu izler 28-30’lu yaşlarda oluşmaya başlar. Kırışıklıklar, başlangıçta cildin yaşlanması ve kırışması ile başlar. Yaş ilerlemesiyle de deri altı yağ ve kas dokularının sarkmaya ve içlerinin boşalmaya başlamasıyla artar.

Haberin Devamı

Cilt hızla yıpranıyor...

Cilt iki tabakadan oluşur. Derinin üst tabakası epidermis en yüzeyel kısımdır. Bu tabaka incedir ve alt tabakaları kaplar. İnce kırışıklıklar ve güneş hasarı, ilk önce burada oluşur. Dermis, denilen tabakada da ter bezleri, yağ bezleri, kollajen lifleri, cilde rengini veren pigment hücreleri bu tabakada bulunur.

Nasıl yapılıyor?

Derinin üst tabakasının (Epidermis) kontrollü bir şekilde soyulması ile yaşlanmış, kırışmış deri yüzeyi yerini yeni ve pürüzsüz bir cilde bırakır. Tüm yüz kırışıklıkları cilt yenileme işlemi ile tedavi edilebilmekle beraber, özellikle güneş hasarının dudak ve göz etrafında oluşturduğu kırışıklıklarda en iyi tedavi şekillerindendir.

Bu işlem sayesinde yüz germe ameliyatında elde edilen gibi yüzde gerginlik oluşmaz. Ama cilt yenilendiği ve gençleştiği için genç dinamik ve canlı görünür. Ağız etrafı ve göz etrafındaki ince çizgiler yüz gerdirme ile tam düzelme sağlamaz ancak lazer ile cilt yenileme işleminde bu bölgelerde çok iyi sonuçlar alınır. Bu nedenle sıklıkla yüz germe ameliyatları ile birlikte kullanılır.

Haberin Devamı

Hasta ne zaman iyileşiyor?

İşlem sırasında hasta yanma hissedebilir. Uygulama alanı pansuman ile kapatılır. İyileşme dönemi 7-10 gün civarında sürer ve uygulama alanlarının pembe bir renkte olduğu gözlenir. Bu dönem cildin güneşe en hassas olduğu dönemdir.

Hasta bu dönemde güneş koruyucu kullanmalıdır. Pembe görünüm genellikle 1 aylık bir sürede kaybolur. Uygulama yapılan hastalarda deri çizgilerinde orta veya belirgin azalma, hatta deri rengi ve dokusunda düzelme ve sağlıklı bir cilt görüntüsü oluşur.

HAZIRLAYAN: ÖZGÜR KÖYLÜ

ozgur.koylu@posta.com.tr