Sağlık Kış hastalıklarının ilacı: Soğan Kebabı

Kış hastalıklarının ilacı: Soğan Kebabı

Paylaş
Kış hastalıklarının ilacı: Soğan Kebabı

UNESCO gastronomi şehri olan ve birbirinden farklı lezzetleri ile mutfakta bir dünya markası haline gelen Gaziantep mutfağı, kış aylarının gelmesi üzerine artan hastalıklara soğan kebabı ile deva oluyor

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan soğan kebabı, içerisinde en az portakalda olduğu kadar bulundurduğu C vitamini sayesinde grip ve soğuk algınlığına karşı antibiyotik görevi görüyor. Zengin Gaziantep mutfağında birçok sebzenin kebabı yapılırken kış mevsiminde genelde sofralarda soğan kebabı yer alıyor.

'SOĞAN YİYEN DAHA DİRENÇLİ OLUR'

Kebap ustası Uğur Acıoğlu, özellikle Kış aylarında soğan kebabına yoğun talep aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Soğan kebabı kış mevsiminde hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik ve grip ilacıdır. Kış aylarında soğan yiyen insanların vücutları salgınlara karşı daha dirençli olduğu için daha az hasta olurlar. Özellikle kış mevsiminde yaptığımız bu yemek oldukça zahmetli ve zaman gerektiren bir yemektir. Soğan kebabının eti özel olarak koyunun boşluk, kuyruk ve ön bacağından alınır ve et zırhla çekilerek ince hale getirilir. Daha sonra soğanlar ikiye bölünerek şişlere soğan-et şeklinde sıra ile saplanır. Kebaplar közde piştikten sonr terlemeye alınır. Bir süre sonra terleyen kebaplar nar ekşisi ile terbiye edilerek servis yapılır."

Ahmet ÖZER / GAZİANTEP-DHA

Haberin Devamı