Şirin Sever Kişisel bir yılın ‘EN’leri listesi
HABERİ PAYLAŞ

Kişisel bir yılın ‘EN’leri listesi

Haberin Devamı

■ Yılın en acınası karakteri: Celal Kılıçdaroğlu. Ne yazık ki “İnsan kardeşini seçemiyor” dedirtti. Kemal Kılıçdaroğlu değil, o rezil oldu bence.

■ Yılın en kötü üniforması: Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’ne bağlı polislerin emanet gibi duran, turkuvaz üniforması. Başıma bir şey gelmeyecekse eğer, hiç beğenmedim!

■ Yılın en iyi filmi: En baba yapımları solladığı için ‘Dağ 2’. Tam da ‘Babam ve Oğlum’ gibi kulaktan kulağa yayılarak 3 milyona yaklaştı.

■ Yılın en abartılı düğünü: Ali Ağaoğlu’nun kızının düğünü. Gelinliğin fiyatından, pastanın devliğine, hatta dünürlerin ev ve altın takma yarışına kadar abartının daniskasıydı.

■ Yılın en abartılı aşkı: Murat Yıldırım facetime ile kız istedi, geleneksel düğün yaptı derken overdose oldum! Damat; düğün eleştirilince çok kızdı, ki haklıydı. Kime ne? Ama sonuç şu: Cool bir aktör kaybettik, geçmiş olsun!

■ Yılın en konuşulan kitabı: ‘Fi, Çi, Pi’ üçlemesi. 2015’te çıktı bu seri ama Serenay Sarıkaya ve Ozan Güven’li kadroyla internet dizisi olduğu için gündemde. Bir de Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’sı. Bir gafa kurban gittiği için çok konuşuldu.

■Yılın en iyi şarkıları: Ayla Çelik’in ‘Bağdat’ şarkısı, Eypio&Burak King düeti Günah Benim’ ve Ümit Besen, Pamela düeti ‘Seni Unutmaya Ömrüm Yeter mi’. İlk kez Ümit Besen dinlettirdi.

■ Yılın en iyi çıkış yapanı: Tartışmasız Kalben. Sadece gitarla şarkı söyledi, Youtube’da patladı. ‘Saçlar’ şarkısından sonra ‘Haydi Söyle’yi öyle güzel yorumladı ki “Vay be” dedirtti.

■ Yılın en iyi prodüksüyonu: Eski Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık’ın kızı Eda Aşık’ın nişanlandığı Yasin Erdoğan’ın kimliği sahte, ailesi olarak tanıştırdığı kişiler de oyuncu çıktı. Pes ama ne prodüksiyondu!

■ Yılın en süpriz boşanması: Demet Kutluay’ın İbrahim Kutluay’dan boşanmaya karar vermesi. Gülben Ergen ve Erhan Çelik ayrılığı. İlk aklıma gelenler bunlar, devamı da sizden gelsin.


2016'NIN EN İYİ DİZİLERİ


Bu kategoriye ayrı başlık açmak gerekir çünkü hepsinin yeri, misyonu, ağırlığı başka…

■ En aksiyonlu, senaryosu oya gibi işlenmiş dizi; ‘İçerde’.

■ En tarih kokanı, en başarılı dönem işi; ‘Vatanım Sensin’.

■ En eğlendiren mafya dizisi; ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’.

■ En deli, en matrak, en sıradışı senaryosu olan; ‘Poyraz Karayel’. (Atlamayın hemen, üç sezonluk dizi olduğunu biliyorum ama ben bu sezon da zevkle, gülerek izledim...)

■ En romantik, çiftlerin birbirine en yakıştığı dizi; ‘Aşk Laftan Anlamaz’.

YILIN EN ŞANSLI KADINI

Oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu’dan bahsediyorum. Neredeyse bir sene içinde ekranın en yakışıklı, en karizmatik jönleriyle çalıştı…

Önce ‘Kiralık Aşk’ta Barış Arduç’la oynadı, sonra ocak ayında vizyona giren ‘Delibal’ filminde Çağatay Ulusoy ile beyaz perdede boy gösterdi.

Yakında başlayacak ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’ dizisinde de Kerem Bürsin ile oynuyor. Şimdi ona yılın en ballısı, en şanslısı demeyelim de kime diyelim?

2017'NİN İLK İCRAATLARI

Her yeni yıla girişte hepimizin yapılacaklar listesi illa ki olur. Ama klasiktir, o listede yazılanlar asla hayata geçmez. Bu kez kararlıyım, büyük listeler yapmadan, abartmadan, olayı basitleştirerek başlıyorum...

■ Mesela spor yapmanın zamanı geldi dedim, yeni yıla girmeden spor salonumu buldum, kaydoldum. Bugün başlıyorum, arada dürtün beni, gaz verin bari!

■ Daha az dizi, daha çok kitap kararı aldım. Tüm Paul Auster ve Oğuz Atay serisi bitirilecek.

NELER ÇEKİYORLAR!

■ Daha az dizi dediysem, yabancı dizi listem kabarık… ‘The Young Pope’ta Jude Law, Vatikan’a ‘illallah’ dedirten, geleneklere uymayı reddeden papa rolünde müthiş! İnsanlar en netameli hikayeleri bile nasıl da çekiyor, olaysız izliyor görelim.

■ Alternatif müziklere zaman ayırmalı... Ahmet Aslan’dan ‘Minnet Eylemem’ tavsiyemdir.

■ Şahane tiyatro oyunları var; kaçırmamalı. Yosi Mizrahi, Zeynep Gülmez, Fatih Gülnar, Buket Dereoğlu’lu ‘Ne Seninle Ne Sensiz’i izledim en son...

Evlenmeden önce ve sonra ilişkilerin nasıl boyut değiştirdiğini anlatan şahane bir komedi. Yosi Mizrahi’nin sahne enerjisi başka.

NEFESİNE, VÜCUDUNA UYGUN SPORU YAP!


Yandaki yazıda bahsettim, ilk yeni yıl kararımı hayata geçirdim ve spora başladım. İnsanlık için küçük, benim için büyük adım! Şu yaşıma kadar hiç spor yapmayan, hiç oralı bile olmayan biri olarak azimliyim, kararlıyım, buradan bildiriyorum...

NEFESİNE BAK!

Bir kere vücudunuza en uygun sporu yapmak, sizi spora yaklaştıracak ilk adım. Yıllar önce pilates yüzünden bel fıtığı geçirip, bu işten çok çekince spora hep mesafeli durdum. Vücudumu tanıyıp bilerek bana egzersiz yaptıracak yer önemliydi. Onu da City’s AVM’nin içinde yeni açılan Oxygen Sport Club’da buldum. Neden mi?

■ Çünkü eğitimli hocaları var, teknolojik izleme yapıyorlar ve etrafınızda fır dönüyorlar.

■ Vücut ölçümlerinizi en ileri teknolojiyle yaparak yağ, kilo, kas oranına uygun egzersiz planı oluşturuyorlar. Bunu da telefondaki aplikasyonlarla takip ediyorlar.

■ Asıl hikaye Max VO2 denilen alet. Bu solunum cihazıyla yürüme bandında yürüyorsunuz, kandaki oksijen miktarına göre antrenman veriliyor.

O maskeyle Hannibal gibi görünüyorsun ama olsun, nefes düzenine göre yürümek, koşmak önemli. Dilin dışarda spor yapmıyorsun en azından!

■ Teknoloji emrinizde. Her biri dünyanın en ileri teknolojisine sahip ekipmanlarla televizyon izliyor, internete giriyor, her işinizi koşarken, yürürken, pedala basarken yapabiliyorsunuz.

Anlayacağınız artık bahanem kalmadı, fit insan olma yolunda hızla ilerliyorum. Size de yeni yılda ‘fit’lik diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder