Ekonomi Koç Fiat Kredi'den 10'uncu yıl ürünü

Koç Fiat Kredi'den 10'uncu yıl ürünü

Paylaş
Koç Fiat Kredi'den 10'uncu yıl ürünü

2 yılda 30 bin kişiye kredi sağladıklarını belirten Koç Fiat Kredi'nin yeni Genel Müdürü Pınar Kitapçı, finansman modelini müşteri ihtiyacına göre belirlediklerini belirtti

Koç ve Fiat topluluklarının girişimi ile 2000’de kurulan ve 2003’te Tofaş tarafından satın alınan Koç Fiat Kredi, 10’uncu yaşını kutluyor. Koç Fiat Kredi Genel Müdürü Pınar Kitapçı, son 2 yılda 30 binden fazla kişiye kredi vererek otomobil sahibi olmalarını sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Pınar Kitapçı, Fiat Kredi ile Türkiye’de Fiat Grubu lisansı altında üretilen ve Türkiye’ye ithal edilen tüm Tofaş ve Fiat Grubu modelleri ve ikinci el araçların kredilendirilmesi hizmetini sunduklarını söyledi.

KREDİ KORUMA SİGORTASI

Pınar Kitapçı, 2009 yılında 14 bin 918 adet kredi kullandırdıklarını, portföylerinin ise 309.4 milyon lira olduğunu söyledi. Beklenmedik durumlarda devreye girerek kapsamlı teminatları ile taksitlerini güvence altına alan yeni ürünleri ‘kredi koruma sigortası’ ile vefat, kaza, istem dışı işsizlik, tehlikeli hastalıklar, tam ve daimi maluliyet durumlarında koruma sağlandığını belirterek “2009 yılında taksit ötelemeli, dönemsel değişen ödeme ödeme planları yarattık” dedi.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİYE HASATTA ÖDEME

Butik hizmet olarak adlandırdıkları özel finansman modellerinin müşterilerin ihtiyacına göre şekillendiğini belirten Pınar Kitapçı şöyle konuştu: “Çiftçiler yılda 1 veya 2 kez mahsul alabildiği için bu dönemlerde ödeme yapmayı arzu ediyor. Bu ihtiyaca yönelik oluşturduğumuz ‘çiftçi kredisi’ ile yılda bir veya 6 ayda bir ödeme yapılabiliyor. Çiftçilik belgesi harici evrak gerektirmeyen çiftçi kredisi bu yıla özel bir uygulama ile yüzde 30 peşinat, en çok 36 ay vade ile kullanılabiliyor.”

HAKİMİYETİNİ ARTIRDI

Tofaş Üst Yöneticisi Ali Pandır şirketlerin distribütörbayi- müşteri üçgeninde çeşitli finansman ihtiyaçlarını kendi şirketleri ile karşıladığın belirtti. Ali Pandır, “Avrupa’da taşıt kredileri tamamen bankalardan bağımsız hale geldi.

Yerel ve global kriz dönemlerinde yaşanan belirsizlik ortamında, Tofaş Koç Fiat Kredi kanalıyla üreterek adım adım ulusal pazar hakimiyetini artırdı. Geçen yıl kriz ortamında Fiat Kredi, hızımızı kesmeden satışa devam etmemizi sağladı” dedi.

SATIŞLARIN YÜZDE 50'Sİ

Ali Pandır, kişiye özel kredi olanağı sağlayan ve kişileri showroom’dan çıkmadan otomobil sahibi yapan Fiat Finans, Alfa Romeo Finans ve Lancia Finans uygulamalarını Koç Fiat Kredi çatısı altında devreye aldıklarını söyledi.

Aynı sistem ile Ferrari ve Maserati müşterileri için de uygun hizmetler ürettiklerini, onlara da kredi sağladıklarını belirten Ali Pandır, “Bu hizmetler sayesinde son 3 yılda Tofaş’ın kredili satışlarının yüzde 50’sini Koç Fiat Kredi ile gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı