Ekonomi Koç'tan ilk yarıda 4 bin kişiye iş

Koç'tan ilk yarıda 4 bin kişiye iş

Paylaş
Koç'tan ilk yarıda 4 bin kişiye iş

Koç Holding, 2010'un ilk yarısında 500 milyon lira yatırım yaptı, 4 bine yakın ek istihdam sağladı

Kâr yüzde 15 büyüdü

Haberin Devamı

İlk yarı sonuçlarını açıklayan Koç Holding, konsolide satış gelirlerini yüzde 23 artışla 24.596 milyon, faaliyet kârını yüzde 14 artışla 2.002 milyon, net kârını ise yüzde 15 artışla 766 milyon TL’ye yükseltti.

Koç Holding İcra Başkanı Turgay Durak, küresel piyasalardaki zorluklara rağmen holdingin iç piyasa ve uluslararası satış gelirlerinde 2009’un ilk altı ayına göre ciddi bir artış kaydedildiğini söyledi.

İhracatını yükseltti

Turgay Durak, son iki yıldır yaşanan kriz esnasında yurtdışı piyasalarda da pazar paylarını artırmak için çalıştıklarını belirtti.

2010’un ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre kombine ihracat gelirlerini yüzde 48 artışla 5 milyar doların üzerine taşıdıklarını belirten Turgay Durak şöyle konuştu: “Gerek ana iş kollarında, gerekse sosyal sorumluluk alanlarında ülke ekonomisine katkıyı her zaman ön planda tutuyoruz. Tüm sektörlerde kapasite kullanım oranlarında ciddi artış kaydettik.”

Haberin Devamı

Yatırımlar hızlanacak

Turgay Durak, 2010’un ilk yarısında yarım milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, ikinci yarıda da yatırımlarına hızlanarak devam edeceklerini açıkladı.

Turgay Durak ayrıca, ekonomik konjonktürdeki iyileşmeye bağlı olarak tam kapasite çalışmak için her türlü altyapı hazırlığını da tamamladıklarını belirtti. Konsolidasyona tabi olan Koç Holding şirketlerinde geçen yılın ilk yarısında 67 bin 988 olan istihdam rakamı, Haziran 2010 itibarıyla 71 bin 818’e yükseldi.