Ekonomi Komşuda sosyal kaos

Komşuda sosyal kaos

Paylaş
Komşuda sosyal kaos

Yunanistan'da kemer sıkma politikası halkı sosyal kaosun eşiğine getirdi. Ülke dün de grevlerle sarsıldı. İş hayatı felç oldu

HAYAT FELCE UĞRADI

Haberin Devamı

Yunanistan’da Başbakan Yorgo Papandreu hükümetinin 4.8 milyar euro tasarruf hedefleyen kriz paketi, doğrudan halkın cebine darbe vurunca, ülkede sosyal kaosun eşiğine gelindi. Benzin ve sigara vergileri ile KDV’nin artırılması, emekli maaşlarının dondurulması gibi sert tedbirleri içeren pakete, halk keskin tepki verdi.

Ülke dün de grevlerle sarsıldı. Okullar, hastaneler ve devlet daireleri boşaldı. Kara ve hava taşımacılığı durdu. Devlet radyo ve televizyonları da greve katıldı. Devlet tiyatrolarında ise temsiller iptal edildi.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Nüfusun yarısının yaşadığı Başkent Atina’da (5 milyon kişi) dün üst üste gösteriler düzenlendi. Polis ile göstericiler çatıştı. ‹lk arbedelerde eylemcilere biber gaz›yla müdahale eden polis, daha sonra tutumunu sertleştirdi.

Haberin Devamı

Yunan Parlamentosu önünde eylem yapan bir gruba copla müdahale edildi. Grubun taş atarak karş›l›k vermesi üzerine yaşanan arbede sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu arada ülkenin en büyük iki sendikası olan ADEDY ile GSEE 16 Mart’ta ilan ettikleri genel grevi 11 Mart’a çekmeye karar verdi.

ERDOĞAN'IN ÖNERİSİNİ HATIRLATTI

Yunanistan Parlamentosu’nda, yeni tedbirlerle ilgili yasa tasarısının görüşülmesi sırasında, Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi lideri Aleksis Tsipras, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir önerisini dile getirdi.

Kilise ve savunma harcamalarının, kemer sıkma tedbirleri dışında tutulmasını eleştiren Aleksis Tsipras, “Türkiye Başbakanı geçen günlerde, iki ülkenin birlikte savunma harcamalarını azaltmasını önerdi. Bu öneriyi hayata geçirelim. Ankara ile gerekli görüşmelere başlayalım” dedi.