Ekonomi Konut satışlarının artışına patron yorumu

Konut satışlarının artışına patron yorumu

Paylaş
Konut satışlarının artışına patron yorumu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı

2017 Eylül’de konut satışları yüzde 28.8 arttı.

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,2 artarak 2 bin 236 oldu.

Yükselişle ilgili patronlardan gelen yorumlar şöyle:

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu

Bu gelişmeler ülke ekonomimiz adına çok sevindirici. Rakamlardan da görüyoruz ki emlak sektörü ülke ekonomimiz için güvenli bir liman. Konut satış rakamlarının artması gayrimenkul sektörünün ne kadar güvenli bir yatırım aracı olduğunun kanıtı. Konut satış rakamları ülkemize duyulan güven açısından çok önemli.

Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı

Vatandaşlarımız inşaat sektörünü en güvenli liman olarak görmeye devam ediyor. TÜİK’in açıklamış olduğu son verilerde bunun bir göstergesi, Türkiye genelinde konut satışları 2017 eylül ayında artarak 140 bin 298 oldu. İnşaat sektörüne ivme kazandırmak için başlatılan konut kampanyalarıyla birlikte sektörde ciddi bir hareketlenme yaşandığını görüyoruz. Sektör bu yılda büyümesini sürdürdü, yıl sonuna kadar da yatırımlar, istihdam ve üretim artarak devam edecektir. 2017 yılı sonunda konut satışları adına sektörde yeni bir rekora imza atılacağını düşünüyorum, sektör temsilcileri olarak bizler çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz.

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç

Eylül ayı itibariyle konut satışlarının sene sonuna kadar artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Türkiye genelindeki konut satışları 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Açıklanan son rakamlarda konut sektörünün canlılığını koruduğunu, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmediğini ve konut talebinin artarak devam ettiğini gösteriyor. Konut satışlarıyla beraber yatırımların da artmasıyla birlikte inşaat sektörümüz her yıl olduğu gibi artış gösteren bir grafikle büyümeye devam edecektir.

Haberin Devamı