Nedim Şener Kötü darbeci! Kötü yalancı! Kötü kayınpeder!
HABERİ PAYLAŞ

Kötü darbeci! Kötü yalancı! Kötü kayınpeder!

Haberin Devamı

15 Temmuz darbesinin yürütücüsü “Yurtta Sulh Konseyi” davasında 221 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar önceki ifadelerini inkar ederek söze başladı. Bir numaralı sanık eski Orgeneral Akın Öztürk savunmasını yaptı.

İddianameyi ve ifadeleri okuyup mahkeme savunmasını gördükten sonra şu kanaate vardım. Zaten darbecinin iyisi olmaz ama Akın Öztürk ‘kötü bir darbeci’, ‘kötü bir yalancı’ ve ‘kötü bir kayınpeder’.

Akın Öztürk “Kukla”

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri FETÖ üyesi darbeci Levent Türkkan, Akar’a silah çekip bileğine kelepçe takan bir isim. Tutuklama mahkemesinde verdiği ifadede Akın Öztürk’ün darbedeki rolünü “kukla” olarak ifade etmişti.

O yüzden Akın Öztürk kötü bir darbeci; çünkü kendisinin değil FETÖ’cülerin planladığı darbenin liderliğine soyundu. Hulusi Akar darbecilerle beraber hareket etseydi Akın Öztürk Genelkurmay 2. Başkanı, eğer Hulusi Akar itiraz ederse Genelkurmay Başkanı olmayı planlıyordu.

Torun sevmeye gitmiş!

Darbeci Akın Öztürk, kötü bir yalancı. Çünkü, İstanbul’da diğer üst düzey komutanlarla bir düğüne davetli olduğu halde, 15 Temmuz günü “torunları sevme” bahanesiyle darbenin merkezi Akıncı Üssü’ndeki damadı Hakan Karakuş’un lojmanına gitti.

En üst rütbeli subay olmasına rağmen darbecileri durdurmak için tek bir şey yapmadığı gibi güvenlik kameralarında diğer darbeciler Akıncı Üssü’nde üniformalı biçimde rahat rahat dolaştığı görülüyor.

Damadını merak etmemiş!

Akın Öztürk’ün mahkeme ifadesi onun “kötü bir kayınpeder” olduğunu da gösteriyor.

FETÖ darbesinde başı çeken damadı Yarbay Hakan Karakuş ile 15 Temmuz gecesi hiç görüşmediğini söylüyor. “Torunlarını sevmeye” giden Orgeneral olan bir dede kızına: “Damadım Yarbay Hakan nerede” diye sormaz mı? Sormamış (!) Akın Öztürk, Türkiye’nin allak bullak olduğu, bir uçağın kalkıp birisinin indiği, üst düzey komutanların derdest edilip getirildiği Akıncı Üssü’nde görevli damadını merak bile etmemiş…

Yarbay Hakan Karakuş da evinde misafir ettiği kayınpederi Akın Öztürk’ü sormamış. Peki Hakan Karakuş neredeydi dersiniz? Darbe girişimine katılan "Kurt" çağrı kodlu 141. Filo Komutanlığı’nın başında Ankara’da TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı dahil diğer hedeflere telsizle F16’dan bomba atışı için koordinat ve emirler veriyordu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder