Ekonomi Kriz etkisini kaybediyor

Kriz etkisini kaybediyor

Paylaş
Kriz etkisini kaybediyor

BDDK'nın bankacılarla yaptığı ankette krizin etkisini kaybetmeye başladığı sonucu çıktı

73 ÜST YÖNETİCİ KATILDI

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) banka yöneticileri beklenti anketinde krizin etkisini kaybedeceğine ilişkin olumlu beklentiler öne çıktı. Krizin biteceğine ilişkin en önemli gösterge, katılımcıların büyümenin artacağına dair olumlu beklentileri. 73 üst yöneticinin katıldığı anket, nisan-haziran beklentilerini içeriyor.

OLUMLU GELİŞMELER BEKLENİYOR

Krizin biteceğine dair diğer gösterge, kredilerde takibe düşmedeki artış beklentilerinin son bir yılın en düşük seviyesine gelmiş olması. Katılımcılar önümüzdeki 3 aylık dönemde hem makroekonomik hem bankacılık sektörü ile ilgili göstergelerde olumlu gelişmeler beklerken, bu durum, ekonomik canlanmanın ve iyileşmenin işareti olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

BÜYÜMEDE BÜYÜK UMUT

Göstergelere bakıldığında cari açık (döviz açığı) dışında tüm göstergelerin olumlu olduğu görüldü. Büyümenin artacağına dair beklenti oranı yüzde 11’i önemli ölçüde olmak üzere yüzde 92 ile son bir yılın en yükseğine çıktı. Cari açığın artacağını bekleyenler yüzde 48’den yüzde 81’e yükselirken, azalacağını bekleyenler yüzde 30’dan yüzde 1’e indi.

BÜTÇE AÇIĞI DA AZALACAK

Bütçe açığında ve enflasyonda artış beklentileri geçen anket dönemine göre sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 74’ten yüzde 44 ve yüzde 57’ye indi. Kredilerde artış bekleyen katılımcı oranı konutta yüzde 87, taşıt kredilerinde yüzde 47, ticari kredilerde yüzde 80, küçük işletme kredilerinde yüzde 78, kredi kartlarında yüzde 77 olarak belirlendi.