Ekonomi Kriz önlemlerinin süresi uzatılıyor

Kriz önlemlerinin süresi uzatılıyor

Paylaş
Kriz önlemlerinin süresi uzatılıyor

Hükümet kriz nedeniyle devreye aldığı teşvikleri bu yıl da sürdürecek. İlk defa işe alınanların primlerinin işveren hissesini devlet ödeyecek

TASARI ÖNCELİKLİ OLDU

Haberin Devamı

Meclis, krize karşı alınan önlemlerin bu yıl da uygulanmasını öngören tasarıya öncelik verecek. Bugün görüşülmeye başlanacak olan tasarının yasalaşması ile ilk defa işe alınanlar için, primlerinin işveren hissesinin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması uygulaması 2010’da da sürecek.

49 ilde uygulanan teşviğin süresi 31 Aralık’a uzatılacak. Kamu kurumlarının devlete ait borçlarına karşılık gayrimenkullerinin Maliye’ce alınması uygulaması, 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılacak.

KISA ÇALIŞMAYA DEVAM

Kısa çalışma taleplerinin uygunluk tespiti için denetim gideri işsizlik fonundan karşılanacak. Fabrikaların belirli bir süre üretime ara vermesi halinde çalışanların maaşının karşılandığı kısa çalışma ödeneği sistemine 2010 yılında da devam edecek.

Haberin Devamı

İş Kurumu’nun, sigortalı işsizlere 1 Ekim 2008 ile 1 Eylül 2009 arasında yaptığı işsizlik ödeneği ödemeleri üzerinden Damga Vergisi alınmayacak, bu ödemelerle ilgili vergi, vergi cezası ve gecikme zammı tahsilinden vazgeçilecek.