Ekonomi Küçük işletmeler 'açılım' istiyor

Küçük işletmeler 'açılım' istiyor

Paylaş
Küçük işletmeler 'açılım' istiyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümet tarafından sürdürülen 'açılım'çalışmalarının KOBİ'ler için de yapılması gerektiğini söyledi

BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜMÜ OLUR

Haberin Devamı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin küçük ve orta boy işletme (KOBİ) açılımı yapması gerektiğini belirterek, “Yapılmasını önerdiğimiz açılım, Türkiye için yapılmak istenen diğer açılımlar kadar, hatta belki onlardan daha da önemlidir” dedi. 2001 yılı krizi ile devam eden bazı sıkıntılardan dolayı binlerce KOBİ’nin işini kaybettiğini vurgulayan Nurettin Özgenç, Türkiye’nin birçok sorununun KOBİ’lere yapılacak ekonomik yaklaşımlarla çözülebileceğini söyledi.

TÜRKİYE YAKLAŞIMI YAPILMALI

Hükümet tarafından sürdürülen açılım çalışmalarının kamuoyu tarafından tasvip edildiğini ifade eden Nurettin Özgenç şöyle konuştu: “Hükümet vatandaşların hassasiyetlerini göz önüne alarak çeşitli açılımlara girişti. Bunların en başında gelen demokratik açılım, Alevi ve Roman açılımları ülkemizin hasret olduğu yaklaşımlar. Bu açılımların devam etmesini ve bunlar arasında ekonomik açılımın da olması gerekiyor. Tüm kredi kartı borçlusu, esnaf, sanatkar ve KOBİ’leri içine alacak kapsamlı bir ’Türkiye yaklaşımı’ yapılmalı.”

Haberin Devamı

ENDİŞELER İÇ TALEBİ DÜŞÜRDÜ

Vatandaşın bazı kaygı ve endişelerinden dolayı iç talebin oldukça düştüğünü vurgulayan Nurettin Özgenç, “Bunun olumsuz etkisiyle üretimin düşmesi ve işyeri kapanmaları yaşandığından, işveren de işçi de işsiz kaldı. Bir an önce ‘KOBİ açılımı’ yapılmalı. KOBİ’ler son üç yıl içerisinde büyük zorluklar yaşadı. 2010 yılında yapılabilecek çalışmalardan umutluyuz. Özellikle 2010 yılında KOBİ’leri tekrar ayağa kaldıracak yaklaşımlar acilen yapılmalı. Yeni yılda hükümetin bu konuda adım atacağına olan inancımız yüksek” diye konuştu.

YENİDEN YAPILANMA ŞART

KOBİ’lerin bankalar tarafından uygulanan sıkı kredi politikaları nedeniyle zorluklar yaşadığını ifade eden Nurettin Özgenç, “Zor durumda kaldıklarından dolayı kapanan veya kapanma ile karşı karşıya kalan, tabir yerindeyse ‘uzatmaları oynayan’ küçük işletmeler ve sanayi işletmeleri için bankalara ve kamuya olan borçlarını ödeyebilmeleri için yeniden bir yapılanma şart. Çünkü işsizliği azaltmak, KOBİ’lerin yeniden hayat bulmalarını sağlamak için üretmeliyiz, satmalıyız ki istihdam oluşsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

KREDİ PAKETLERİNE İLGİ BÜYÜK

Nurettin Özgenç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kanalı ile KOBİ’leri güçlendirmek için 100 bin KOBİ’ye 2.5 milyar lira tutarında destek kredisi verilmesinin gerçek anlamda cansuyu olduğunu söyledi. Nurettin Özgenç, bu krediye başvurunun hedeflenen rakamın iki katı olmasının, KOBİ’lerin krediye olan ihtiyaçlarının açık göstergesi olduğunu vurguladı.