Ekonomi Küçüklere ulaşmak için şubeleşiyor

Küçüklere ulaşmak için şubeleşiyor

Paylaş
Küçüklere ulaşmak için şubeleşiyor

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, daha çok KOBİ'ye ulaşmak için şubeleşme politikasını benimsediklerini söyledi

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, fonun, yeni yapısıyla aralık sonundan itibaren başvuru almaya başladığını ve şu an bankalarda bekleyen başvuruların 500’ü aştığını söyledi.

Haberin Devamı

Kurnaz, bu başvurulardan 30 firmaya kefalet verdiklerini belirterek, “Kefalet tutarı da 30 ile 15 milyon lira civarında” dedi. Kurnaz, bankacılık sistemi kredi hacminde 2008 sonuna göre 2009’da yüzde 6 artış olmasına rağmen KOBİ’lerin kredi payının yüzde 25’lerden yüzde 21’lere gerilediğine dikkat çekti.

DOĞU ANADOLU'DA YAYILIYOR

Hikmet Kurnaz, krizle birlikte Fon’un sermayesinin artırılması için hükümete başvurduklarını ve 1 milyar liralık Hazine desteği aldıklarını hatırlattı. Kurnaz, ortaklık yapılarının değiştiğini, 20 bankanın daha ortaklık yapısına dahil olduğunu ve kaynaklarının 1 milyar 240 milyona ulaştığını kaydetti.

Daha çok KOBİ’ye destek olmak için şubeleşme politikasını benimsediklerini ve şu anda 17 şubeleri bulunduğunu belirten Kurnaz, özellikle Doğu Anadolu’da şubeleşmeyi yaygın olarak sürdürdüklerini kaydetti.

Haberin Devamı