Kurban bayramında beslenmede büyük değişikler olur. Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur. Peki bu süreçte sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz? Kurban Bayramı'nda beslenmede büyük değişikler olur. Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur. Peki bu süreçte sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel anlattı: Kesildikten sonra kurban eti çok sert olur, bu da sindirimini zorlaştırır. Normal bir etin sindirimi 4 saat sürerken, taze kesilmiş etin sindirimi 8 saatte olur. Bekletildikten sonra tüketilen etin lezzeti ve pişirimi de daha iyi olur. Kurban eti ilk gün tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi sorunlar görülebilir.Bu yüzden et 24 saat bekletildikten sonra tüketilmelidir. Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı ve tereyağı tüketiminden kaçınılmalıdır. Kurban etinin yanında sindirimi kolaylaştıran mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve posalı besinler tercih edilebilir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler et tüketimine dikkat etmelidir. Kurban etinin görünen yağlı kısımları mutlaka temizlenmelidir.