Ekonomi Kuveyt'ten 24 milyar dolarlık ihale daveti

Kuveyt'ten 24 milyar dolarlık ihale daveti

Paylaş
Kuveyt'ten 24 milyar dolarlık ihale daveti

Kuveyt, toplam değeri 24 milyar doları bulan büyük altyapı projelerini Türk şirketlerin gerçekleştirmesini istiyor

Altyapı projeleri

Arap Ekonomik Forumu nedeniyle yakın zaman önce Beyrut’a giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk inşaat sektörüne Kuveyt’ten iyi haberler getirdi.

Şimşek’in verdiği bilgiye göre, Kuveyt, yapılması planlanan büyük altyapı projelerinin Türk firmalarca üstlenilmesini istedi. Kuveyt Başbakan Yardımcısı Ahmet El Fahd El Cabir El Sabah ile görüşen Bakan Şimşek şu açıklamada bulundu:

“Kuveyt hükümeti, bu ülkede 24 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlamış. Türk firmalarının aktif olarak bu projelere, ihalelere katılmasını istiyorlar. Kuveyt Başbakan Yardımcısı, bu durumu bizzat bana iletti.”

Türkler marka oldu

Bu hafta Türkiye-Kuveyt Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı için Kuveyt’e gideceğini anlatan Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı El Sabah’ın kendisine, ‘Beraberinde geniş bir işadamı grubu getir. Türklerin projelerimizde yer almasını istiyoruz’ dediğini bildirdi.

Türk müteahhitlerin 70’ten fazla ülkede 150-155 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını belirten Şimşek, “Türk müteahhitleri, marka oldu. Avrupa’da bile aranıyoruz. Daha dün İspanya’dan büyük bir otel yapımı için teklif geldi. Yatırımcı kuruluş, ‘İnşaatı mutlaka bir Türk firması yapsın’ demiş” diye konuştu.

Haberin Devamı