Ekonomi Kuzu eti fiyatı fırladı

Kuzu eti fiyatı fırladı

Paylaş
Kuzu eti fiyatı fırladı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde kuzu ve koyun etinde yaşanan sıkıntı, fiyatların artmasına neden oldu

Et fiyatlarındaki artış ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Göksel Karlahan, ilçede damızlık koyun ve kuzu sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Bu sıkıntıdan dolayı karkas kuzu eti fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu belirten Karlahan, “Bundan bir ay öncesine kadar 18 ile 20 lira arasında satılan karkas kuzu eti fiyatları, şimdi 24 ile 26 liradan satılıyor.

Oda yönetim kurulumuz almış olduğu bir kararla ilçedeki tüm celep ve üreticilere dişi kuzu ve koyunlarını kesmemeleri konusunda çağrıda bulundu. Bu açığın kapatılması bizim oda olarak alacağımız tedbirlerle kısmen çözülebilir; asıl önemli olan bakanlığın bu konuda alacağı tedbirlerdir” diye konuştu.

Kurban Bayramı’ndan bugüne ilçede faaliyet gösteren kasapların siftahsız dükkan kapattıklarına dikkat çeken Göksel Karlahan, bunun yıl başına kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi.

KARKAS DANA VE SIĞIR ETİ FİYATLARI DÜŞTÜ

Satışların düşmesinin, kasaplardaki karkas dana eti fiyatlarının da düşmesini beraberinde getirdiğine dikkat çeken Karlahan, celeplerin bundan 2 ay önce 18.5 liradan kasaplara sattıkları karkas dana etinin fiyatını 14 liraya kadar düşürdüğünü söyledi.

Göksel Karlahan, karkas sığır eti fiyatlarının ise 12.5 liraya kadar indiğini sözlerine ekledi.

Hüseyin FİLİZ/Balıkesir (DHA)

Haberin Devamı