Magazin Cynthia Weil hayatını kaybetti

Cynthia Weil hayatını kaybetti

Paylaş
Cynthia Weil hayatını kaybetti

ABD'li söz yazarı Cynthia Weil'den hayranlarını yasa boğacak haber geldi. 82 yaşındaki Cynthia Weil hayatını kaybetti. Ünlü ismin, Kaliforniya'daki evinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Grammy ödüllü ABD'li söz yazarı Cynthia Weil'den kötü haber geldi. Cynthia Weil'in Kaliforniya'daki evinde 82 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi. 1960'lardan 1990'lara kadar eşiyle birlikte birçok hit şarkının sözlerini yazan Cynthia Weil, 82 yaşındaydı. Weil'in ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

 

CYNTHIA WEIL KİMDİR?

18 Ekim 1940'ta New York'ta doğan Weil'in ailesi İspanyol engizisyonuna kadar uzanan Sefarad köklerine sahipti. 1961'de Mann ile evlenen Cynthia Weil, aynı yıl Tony Orlando'nun 'Bless You' şarkısını yazmıştı. Bu şarkı listelerde 15. sıraya kadar yükselmişti.

'Beatles' sonrası pop dünyasının en başarılı şarkı sözü yazarları arasında yer alan Weil, The Animals'ın 'We've Gotta Get Out of This Place'i, Paul Revere and Raiders'ın 'Kicks' ve 'Hungry' gibi hitleri, yine Righteous Brothers'ın 'Soul and Inspiration' gibi şarkılarını da yazmıştı.