Pazar Postası Betül Demir: Hiç aşk dilenmedim ama aşk için tozu dumana kattım
Paylaş
Betül Demir: Hiç aşk dilenmedim ama aşk için tozu dumana kattım

Betül Demir, yeni şarkısı 'Geceye Tiryaki’yle ilk haftadan müzik listelerinde çok öne çıktı. Her zaman samimi ve net konuşuyor. Şarkıda “Aşk dilendim olmadı, bu yaraya çare bulunmadı” diyor ama gerçek hayatta aşk için tozu dumana çok kattığını ama hiç aşk dilenmediğini söylüyor. / Oya Çınar / oya.cinar@posta.com.tr

‘Geceye Tiryaki’ hem sözleri ve müziğiyle hem klibiyle bomba gibi düştü önümüze. Şarkı çıkmadan “Büyük hissediyorum” demiş miydiniz?

Haberin Devamı

Daha şarkının sözleri yazılmadan, müziğini dinleyince büyük hissetmiştim. Sude Bilge Demir ve Emirhan Cengiz besteledi. Ben heyecanla sözleri beklerken araya deprem girdi. Sonra bir gün Sude, “Ben bu şarkıda Mabel’i (Matiz) hissediyorum, bunu ben yazmayacağım” dedi.

İlginç ilerlemiş. Mabel Matiz’in de kendi albümüne çalıştığı dönem, değil mi?

Evet, o yoğunluğunun arasında yazdı sözleri. Sonra sözler bir geldi; dedim ki, “Sude çok büyüksün!” (Gülüyor) Gerçekten çok doğru hissetmiş. Bugüne kadar yaptıklarımın arasında en çok arkasında duracağım işlerden biridir.

GÖRÜNTÜ TAKINTIM VAR ŞİŞ GÖBEKLİ ERKEK BANA GELMESİN

Estetik kaygısı, yaş alma korkusu gibi duygularınız var mı?

Bunlara kapılmayan insan yoktur bence çünkü bize dayatılan bu maalesef. Genç görünme kaygım yok ama iyi ve sağlıklı görünmek isterim her zaman. Bunun için de emek veriyorum kendime. Spor yapıyorum, yoga, meditasyon… Allah ne verdiyse! (Gülüyor) Bir de bu konunun hep kadınlar üzerinden tartışılması durumu var.

Haberin Devamı

Erkeklerin böyle kaygıları yok mu sizce?

Valla onları kaygısız görüyorum ben ama ben onlar adına kaygılanıyorum açıkçası! Hahaha! O kocaman baldırlarıyla İtalyan kesim pantolonları giyince çok komik görünüyorlar. Ya da kilosuna, sağlığına asla dikkat etmeyenler… O şiş göbeklerle bana kimse gelmesin. Kendi ekibime de bunu çok söylüyorum. Terazi burcuyum ne yapayım, görüntüye takılırım.

BENDEN GİDENLER BUMERANG GİBİ GERİ DÖNÜYOR

“Ne direndim olmadı, aşk dilendim olmadı, bu yaranın çaresi bulunmadı…” Şarkının sözleri epey ağır. Siz hiç bu kadar ağırını yaşadınız mı?

Hiç aşk dilenmedim ama ağır aşklar yaşadım. Yeri yerinden oynattığım olmuştur. Sırf iki sene birbirimizden ayrılmak için, kopalım bitsin artık diye neler yaptım. Karşı taraf mı ayrılmak istemiyordu? Evet; bende öyle oluyor genelde. Ama kendi açımdan, benim içimde bir duygu bitince küt diye bitiyor. Aşkın bir ömrü var, bunu kabul etmek lazım. İnsanlar genelde bumerang gibi gidip gidip geri dönüyor. O gidip gelmelerden de yoruluyorsun.

Siz hiç giden birinin gelmesini istemediniz mi?

Haberin Devamı

Bir kere istedim, geri geldi ama buluşunca bu kez elini bile tutmak istemedim. O kadar enerjimiz değişmiş ki… Bir şey bitince bitiyor işte, bunu kabul etmek lazım. O geri dönsün diye takıldığın şey aslında egonla ilgili oluyor. Sevgiyle ilgisi yok.

GERÇEK AŞIK, KARŞISINDAKİNİN ONURUNU KIRMAZ

“Aşk dilendim olmadı” sözleri bana Cemal Süreya’nın, “Daha nen olayım isterdin, onursuzunum senin” sözlerini anımsattı. Gerçek aşk, onur kırıcı olabilir mi sizce?

Aşık iki insanın birbirinin onurunu kıracağını düşünmüyorum. Destekler, yükseltir birbirini aksine. Biri, birinin onurunu kırıyorsa aşk yoktur orada, egolar girmiştir devreye.

BİR KEZ ALDATTIM İNSAN, AŞKIN BİTTİĞİNİ KENDİNE İSPAT ETMEK İÇİN ALDATIYOR

Siz hiç birini aldattınız mı?

Evet, 20’li yaşlarımda bir kez yaptım.

Yakalandınız mı?

Kendim söyledim.

Şu an aşk yok sanırım hayatınızda?

Beş yıldan fazladır hiç aşık olmadım. Bir ara acaba olsam mı dedim ama aşk çağırmakla gelen bir şey değil. O isterse geliyor, seni yerle bir ediyor, duman olup tütüyorsun sonra işte. Eni sonu tütüyor ve bitiyor.

Haberin Devamı

“Bu çağda artık aldatmayı normalleştirmek lazım, tek eşlilik imkansız” diye düşünenler de var. Katılıyor musunuz?

İmkansız değil de insan denemek istiyor sanırım ve bir şey biterken belki de o bitişin kabullenişi için aldatıyor. Bittiğini kendine ispat etmek için yapıyorsun. Benim hikayem öyle bir hikayeydi. O, “Acaba?” sorusunun içine düştüğü an var ya, işte orası bittiği yer. Sen artık aşık değilsin, geçmiş olsun.

CİNSELLİK AŞKIN YÜZDE 80’İDİR

Para harcarken en cömert olduğunuz şey ne?

Her şey. Para harcamak için vardır. Ben büyük para harcarım. (Gülüyor)

En cimri olacağınız şey ne?

Büyük marka saatlere dünyayı döküyorlar ya... Ben asla vermem. Ya da Hermes diye bir memur çantasını elime almam. Kullanan meslektaşlarıma da çok gülüyorum.

Üzerinizdeki en etkili libido öldürücü ne?

Pis eller ve sarı dişler.

Yükselten şey ne?

Özgüven.

Sizce cinsellik bir ilişkinin yüzde kaçı?

Yüzde 80’i bence.

Kalbinizi kıran birine vereceğiniz en büyük ceza ne olurdu?

Haberin Devamı

Yok sayarım. Yok olur artık benim için.