Nedim Şener Mahkemede hesaplaşalım
HABERİ PAYLAŞ

Mahkemede hesaplaşalım

Hrant Dink cinayeti işlendiğinde İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Abdülkadir Aksu, “Meğer o b.ku beraber yemişler” başlıklı yazım ile ilgili açıklama gönderdi. Yazıda, Hrant Dink cinayetinden sonra Aksu’nun makam odasında gerçekleşen bir toplantıdan söz etmiştim. Toplantıya Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Emniyet Genel Müdürlüğü vekili Necati Altıntaş ve İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek katılmıştı. Altay toplantıya bir dosya ile gelmişti. Dosyadaki belgelere göre; Akyürek, Trabzon Emniyet Müdürü iken 5 Şubat 2006 günü işlenen Rahip Santaro cinayetinde kullanılan silahın ait olduğu çete üyeleri, 19 Ocak 2007 günü Hrant Dink’i öldürdükten bir gün sonra Trabzon’a gelmek üzere otobüse binen Ogün Samast’ı Giresun’da almaya gitmişti. Çete üyeleri 20 Ocak günü saat 18.00 gibi daha kamuoyuna açıklanmadan katilin Samast olduğunu biliyorlardı.

Haberin Devamı

Aksu’nun açıklamaları

Rahip Santaro ile Dink cinayeti arasındaki bağlantıyı gösteren belgeleri Altay, Bakan’a sunduğunu, Aksu’nun da Akyürek’e, “Ulan ne bok yiyorsunuz, gidin bu işi halledin” dediğini yazmıştım. Bunu ilk kez 2010’da Kırmızı Cuma kitabımda yazdım. 6 yıl sonra bu köşede tekrar etmemin nedeni, Aksu hakkındaki yeni iddiaydı. Fetullahçı örgütün kurucularından olan Nurettin Veren, Aksu’nun cemaatten olduğunu hatta oğlu Murat Aksu’nun küçükken hafta sonlarında Altunizade’de Gülen’in yanında kaldığını da anlattı. Abdülkadir Aksu, Bakan olduğu dönemde, Hrant Dink cinayetiyle ilgili böyle bir toplantı olmadığını anlatarak; “Devlet ciddiyetine uygun olmayan bir üslup ve konuşma tarzıyla şahsımca söylendiğini iddia ettiğiniz cümlelerin hiçbiri bana ait değildir” diyor. Ayrıca Nurettin Veren’in kendisiyle ilgili iddialarının asılsız olduğunu söylüyor.

Tanıklar ve gerçekler

Ben de diyorum ki, o toplantıya katılan isimler belli. Bir gün gelip tanıklıklarına başvurulduğunda her şey ortaya çıkacaktır. “Abdülkadir Aksu da cemaattendir” sözünün sahibi ise Nurettin Veren’dir. Hem onun, hem de yeni çıkacak kitabının tanıklığı yeni gerçeklere ışık tutacaktır. Aksu açıklamasında ayrıca şunu söylüyor; “Şu anda FETÖ terör örgütüne mensup olayda suçlanan kişiler hakkında, o an itibariyle böyle bir tespit olsaydı kendilerini bir an görevde tutmazdım.” Trabzon Emniyet’i Yardımcı İstihbarat elemanı Erhan Tuncel 22 Ocak 2007 tarihli ifadesinde Mc Donalds bombalamasını, dosya dışına çıkarılışını, Akyürek’i anlatmıştı ve Aksu tüm bunlardan haberdardı. Peki o ifadeden sonra “Yandık biz şimdi yandık” sözünden başka ne yaptınız?" diye sorsam.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder