Gündem Marmaris'te korkutan yangın

Marmaris'te korkutan yangın

Paylaş
Marmaris'te korkutan yangın

Marmaris'te korkutan yangın

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, elektrik trafosundan çıktığı tahmin edilen ve kızılçam ormanına sıçrayan yangın ortalığı cehenneme çevirdi. 10 hektar orman alanını kül eden alevler nedeniyle cennet koyların üzerini simsiyah duman bürüdü. Yangın halen kontrol altına alınamadı.

Haberin Devamı

Yangın, bugün saat 15.30 sıralarında, Marmaris'e 12 kilometre uzaklıktaki, Çamlı Köyü Taşhan Mevkii’ndeki sık kızılçam ormanlarıyla kaplı alanda başladı. Elektrik trafosundan çıktığı tahmin edilen ve kuru otların tutuşmasının ardından ormana sıçrayan yangın, bölgenin sarp olması nedeniyle ekiplere zor anlar yaşattı. 5 helikopter, 1 uçak, 17 arazöz, 2 dozer ve 125 orman işçisinin yanı sıra Marmaris, Armutalan ve Beldibi belediyelerine ait 5 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangında, şu ana kadar 10 hektar kızılçam ormanının kül olduğu bildirildi. 500 metre uzaklıktaki yerleşim alanlarını tehdit etmediği açıklanan yangını söndürmek için ekiplerin yanı sıra jandarma ve köylüler de seferber oldu. Etkili alevler nedeniyle cennet koyların üzerini de simsiyah duman bürüdüğü görüldü.

Haberin Devamı

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, “Yangına havadan ve karadan müdahale ediyoruz. Kontrol altına almaya çalışıyoruz. Esen ters rüzgarlar ekiplerimizi zor durumda bırakıyor. Öncelikle alevlerin yerleşim merkezlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Şu an için alevler yerleşim yerlerini tehdit etmiyor” dedi.

AKSU'DAKİ YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Öte yandan Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesinde kontrol altına alınan orman yangınının Kayadibi Köyü'nün Naneli Mahallesi yakınlarında yeniden başladığını belirten Aksu Kaymakamı Raif Özener, Naneli Mahallesi ile Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Taşdibi Köyü arasındaki bölgede yangının büyüdüğünü kaydetti.

Kaymakam Özener, Naneli Mahallesi'nin tehlikede olduğunu, diğer tarafta Bucak'a bağlı Taşdibi Köyü'ne doğru da ilerlediğini dile getirdi. Özener, Orman Bölge Müdürlüğü'nce helikopter, uçaklar ve arazözler ile yangın söndürme çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı. Özener, Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan'ın yangını helikopterden takip ettiğini sözlerine ekledi.

KUMLUCA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Alakır mevkiinde bugün saat 16.30 sıralarında çıkan orman yangını ise 1 saat içinde kontrol altına alındı. 10 arazöz ve orman işçileri ile 2 amfibik uçağın müdahale ettiği yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alan yandı.

Haberin Devamı

DHA