Ekonomi Marul fiyatları tavan yaptı

Marul fiyatları tavan yaptı

Paylaş
Marul fiyatları tavan yaptı

Marul fiyatları tavan yaptı

Mersin’in Silifke ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan aşırı yağışlarda su altında kalan ve ardından yaşanan don olayı ile büyük zarar gören marul yüksek fiyatı ile adeta el yakıyor.

Haberin Devamı

Silifke Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanlığına Mehmet Emin Koçak, son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle marul fiyatlarında önemli ölçüde artış olduğunu kaydetti.

Özellikle sofraların vazgeçilmezi olan salatalarda tercih edilen marulun tüketiciye daha önce 50 Kuruş ile 1 TL arasında değişen fiyattan ulaştığını ifade eden Koçak, şuanda ise 2 TL’ye kadar yükseldiğini belirtti.

Silifke’de olumsuz hava koşullarıyla tarlalardaki ürünlerin yarısının çürümesi nedeniyle marul fiyatlarının bu kadar pahalandığını vurgulayan Küçük, yağışların fazla olmadığı yerlerden marul getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Silifke Kapalı Pazar yerinde hizmet veren pazarcı Kutlay Ateş de, olumsuz hava koşulları nedeniyle marulun yarıdan fazlasının tarlada çürümesi nedeniyle yaşanan ürün azlığından dolayı fiyatların bu kadar arttığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ateş, fiyatların yüksek olması nedeniyle daha önce birkaç tane marul alan tüketicilerin, şuanda ise birer tane almayı tercih ettiğini belirtti.