Ekonomi McDonald's Rusya'yı çok sevdi

McDonald's Rusya'yı çok sevdi

Paylaş
McDonald's Rusya'yı çok sevdi

Sovyetler Birliği'nin sosyalizmden serbest piyasa ekonomisine geçişinin adeta simgesi haline gelen McDonald's, Rusya'da 45 yeni şube daha açacak

McDonald’s Başkan Yardımcısı Jim Skinner, McDonald’s’ın Rusya’da faaliyetlerinin 20. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Rusya bölümümüz o kadar iyi iş yapıyor ki, Rusya’yı 2010 yılında yeniden yatırım yapılacak ülkelerin en başına koyduk" diye konuştu.

Restoranlar zincirinin 2009 yılında Rusya’da "müthiş" performans sağladığını ve bu yüzden bu yıl içinde Rusya’ya en az 135 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade eden Skinner, "McDonald’s’ın yeni bir şubesini açmanın 3 milyon dolara mal olacağı varsayımından hareketle, bu rakamı 45 ile çarptığınızda bu yıl bu ülkeye ne kadar para harcayacağımız konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz" diye konuştu.

McDonald’s restoranları geçen yıl küresel krize rağmen 2008 yılında 4,3 milyar dolarlık karını geçen yıl 4.5 milyar dolara yükseltmişti. Şirketin Rusya ve Doğu Avrupa Bölümü Başkanı Hamzat Hazbulatov da, yaptığı açıklamada, Rusya’da geçen yıl yaptıkları cironun 800 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.

Haberin Devamı