Ekonomi Mensa kapasite artırıyor

Mensa kapasite artırıyor

Paylaş
Mensa kapasite artırıyor

Mensa kapasite artırıyor

Adana’da kurulu Avrupa’nın en büyük kadife kumaş üreticisi Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ’nin yeniden üretime geçtiği geçen yıl temmuz ayından itibaren 4 aylık süreçte 1 milyon metre mamul kumaş üretimi gerçekleştirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Mensa AŞ İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm birimleri ile üretime geçtikleri temmuz ayından bu yana tam kapasite ile çalıştıklarını ifade etti.

Ulutaş, şirketin 2010 yılını 9 milyon 195 bin 472 lira net kar ile kapattığını ve toplam aktiflerinin ise 316 milyon TL seviyesine yükseldiğini anımsattı.
Şirketin yeniden bölgenin en güçlü üretim merkezlerinden biri olma stratejisiyle hareket ettiğini belirten Ulutaş, şöyle konuştu:

"Mensa, geçen yıl attığı adımlarla hedefine ulaşma yönünde çok önemli mesafe katetti. Mensa, tüm birimleri ile üretime geçtiği temmuz ayından itibaren dört aylık süreçte 1 milyon metre mamul kumaş üretimi gerçekleştirdi. Makine parkurunun revizyonu doğrultusunda 1 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştiren Mensa, ekim ayından itibaren çift vardiya uygulamasına geçerek 250 kişilik istihdam yarattı."

Haberin Devamı

Bir yıl öncesine kadar Mensa’nın faaliyetlerinin devamının risk altında olduğunu 2010 yılını çok ciddi bir toparlanma ve yeniden yapılanma planı çerçevesinde oldukça başarılı kapattıklarını anlatan Ulutaş, gelecek yıllar için çok sağlam bir zemin hazırladıklarını ifade etti.

Ulutaş, şunları kaydetti:
"Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde çok şeffaf ve gelecek yıllarda etkisi öngörülebilir bir bilanço hazırladık. Şirketimize eklediğimiz yeni faaliyet alanları ve sahip olduğumuz aktif değerimizle önümüzdeki yıllarda yakından takip edilmesi gereken bir yapı oluşturduk. Kapasite artırmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede haziran ayına kadar toplam istihdamı da 350’ye ulaştırmayı planlıyoruz."

Enerji alanında da yeni adımlar atacaklarını belirten Ulutaş, açıklamasında, "Geçen yıl kendi tesislerimizde ürettiğimiz enerjinin 6 milyon kilovatsaat (kWh) saatlik kısmını satarak önemli bir gelir kalemi yarattık. Yapmayı planladığımız yatırımlarla yıllık üretimimizi 50 milyon kWh’nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz" görüşüne yer verdi.

-MENSA HAKKINDA-

Adana’da 37 yıl önce kurulan Mensa, 1973-1974 yıllarında yaşanan petrol krizinin ardından İş Bankası’na geçmişti. Ulutaş Grubu tarafından 1996 yılında satın alınan Mensa, 2003 yılından sonra yapılan yatırımlarla yıllık 21 milyon metre kumaş kapasitesine kavuşarak Avrupa’nın en büyük kadife üreticisi durumuna geldi.

Haberin Devamı

Tam kapasite çalıştığında 2 bin kişiye istihdam sağlayan Mensa, 2006 yılına kadar ISO 500 listesinde ön sıralarda yer alıyordu. 2010 yılı başında Türkiye’nin ilk Oydan Yoksun Pay ihracını gerçekleştiren şirketin piyasa değeri 100 milyon doların üzerinde bulunuyor.

Durmuş Ali Başkan / AA