Spor Merkit, Dakar'dan kupayla dönüyor

Merkit, Dakar'dan kupayla dönüyor

Paylaş
Merkit, Dakar'dan kupayla dönüyor

Arjantin ile Şili topraklarında 1-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 32. Dakar Rallisi'nde yarışan Kemal Merkit, Türkiye'ye kupayla dönüyor

Türkiye’yi bu büyük rallide temsil eden Kemal Merkit, zorlu yarışı bitirerek, genel klasmanda ilk 50 arasında yer aldı. Merkit ayrıca, mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde birincilik kupasının sahibi oldu.

33 ülkeden 500’ün üzerinde takımın start aldığı 15 günlük efsanevi yarışta finişe varabilen yarışmacılar, büyük bir onur ve sevinç yaşadılar. Yarışta start alan 150 motosikletçiden 88’i zorlu ralliyi tamamlayarak, finiş podyumuna çıkmaya hak kazandı.

Türkiye’yi 55 numara ile motosiklet kategorisinde temsil eden Kemal Merkit, KTM 690 Enduro R motosikletiyle yarışı başarıyla tamamladı. Merkit, toplamda 71 saat 28 dakika 44 saniye ile genel klasmanda 49. sırayı elde etti.

"Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit, yarın akşam İstanbul’a gelecek. Arjantin’nin başkenti Buenos Aires’te 17 Ocak Pazar günü podyum seremonisiyle sona eren 32. Dakar Rallisi’ni motosiklet kategorisinde Fransız Cyril Despres kazandı. İkinciliği Norveçli Pal Anders Ullevalseter, üçüncülüğü ise Şilili Lopez Contardo elde etti.

Kemal Merkit, yarışla ilgili görüşlerini şöyle aktardı: "Her şey finiş podyumunda Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak içindi. 9 bin kilometrelik zorlu yolculuğu tamamladığım için ve ülkeme birincilik ödülüyle dönüyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 15 gün boyunca zorlandığım çok anlar oldu, ancak yılmadan bu zorlu yarışı 5. kez bitirdim. Türkiye’ye ve sevenlere sevgilerimle..."

Haberin Devamı