Ekonomi Metro 1400 kişiye iş verecek

Metro 1400 kişiye iş verecek

Paylaş
Metro 1400 kişiye iş verecek

Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye genelinde 4 mağaza açacaklarını, bu mağazalarda 1400 kişiye iş sağlayacaklarını söyledi

80 milyon Euro’luk yatırım

Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, bu yıl 80 milyon euro yatırımla Türkiye genelinde dört mağaza açacaklarını, bu mağazalarda 1400 kişi istihdam edeceklerini söyledi.

Hakan Ergin, bu yıl 6’ncı kez 8-10 Nisan arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılacak ‘Metro Gastro Buluşması 2010’ ile ilgili toplantıda, bir mağazanın İzmit’te, diğerinin İstanbul Merter’de açılacağını diğer iki mağazanın onayları tamamlanmadığı için nerede olacağını şimdilik açıklamayacağını belirtti.

2009 cirosu 1.8 milyar lira

Metro Türkiye cirosunun 2009’da 1.8 milyar lira olduğunu belirten Hakan Ergin, kriz yılında bu rakamın iyi olduğunu, 2010’da da büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

Bakkalların cirolarının üçte birini oluşturduğunu iade eden Hakan Ergin, ‘Bakkalları yeniden düzenleme projesi’ kapsamında 2 bin bakkalı ücretsiz organize ettiklerini söyledi.

Bakkalların yaşamasının cirolarına olumlu etki edeceğini belirten Hakan Ergin, eğitimlerde bakkal cirolarının arttığını gözlemlediklerini söyledi.

‘İndirimde savaş çıkacak’

Bakkalların en büyük rakibinin indirim mağazaları olduğunu belirten Hakan Ergin şöyle konuştu: “2009 indirim mağazaları yılıydı. Bu yıl indirim mağazaları arasında savaş olacak. Bakkal rekabete ayak uydurursa ayakta kalır ama uyduramazsa batar” dedi.

Türkiye’de ‘iyi tarım uygulamalarının’ ciddi şekilde gündeme geldiğini belirten Ergin, “Bugün bu uygulamalar, sattığımız sebze ve meyvenin yüzde 80’ini oluşturuyor. Kendi markalarımızın yüzde 100’ü iyi tarım uygulamaları. Bunun yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı