Ekonomi Moskova'da Türk dericilere 'ince arama' eziyeti

Moskova'da Türk dericilere 'ince arama' eziyeti

Paylaş
Moskova'da Türk dericilere 'ince arama' eziyeti

Rusya’nın başkenti Moskova’da yarın başlayacak olan uluslararası moda ve deri fuarına Türkiye’den giden firmaların 10 saate yakın bir süredir gümrükte bekletildiği öğrenildi

Rusya'ya gitmek için bekletilen Türkiye Deri Vakfı Başkanı Kıyasettin Temuçin “Belli ki gelmemizi istemiyorlar. Başka ülkelerden gelen firmalar 5 dakika içinde geçiyor. Bizim ürünler saatlerce aranıyor. Buradan yarın sabaha kadar çıkmamız zor görünüyor” dedi.

Moskova’da yarın kapılarını açacak fuar Türkiye deri sektörünün de yıl boyunca beklediği etkinliklerden biri. Türkiye firmaları bir yıl boyunca hazırladıkları koleksiyonları yarınki fuarda sergilemeyi planlıyor.

TÜRKİYE'DEN 60 FİRMA MOSKOVA'YA GİRMEK İÇİN BEKLİYOR


Fuara katılmak üzere Türkiye’den giden 60 firmanın yetkilisi dünden beri Moskova’ya girmek için bekliyor.

Anılan isimler arasında yer alan Türkiye Deri Vakfı Başkanı Kıyasettin Temuçin, “2015 yılındaki uçak faciası sonrası iki yıl bu fuara biz katılmamıştık. Bu yıl yeniden katılma kararı aldık. Dün bir grup geldi ikinci grup da bugün Moskova’ya geldi. Ancak, tüm mallar tek tek açılıp bakılıyor. Biz getirdiğimiz ürünlerin görsellerini zaten elektronik ortamda da bulunduruyoruz; bunlara bakılsa 5-10 dakika içinde iş çözülür.

"BELLİ Kİ GELMEMİZİ İSTEMİYORLAR"


Ancak tüm valizler tek tek açılıyor. Bu da her bir firmanın işinin saatler sürmesi demek. Başka ülke yetkilileri de geliyor ve onlar 5 dakika içinde geçiyor. Belli ki, gelmemizi istemiyorlar. Yoksa bu durumun başka bir izahı olamaz. Fuar yarı açılıyor. Bizim buradan çıkmamız yarın sabahı bulur. Saatlerdir bekliyoruz tam bir eziyet bu yaşadığımız" dedi. (Hürriyet)


Haberin Devamı