Sağlık Müdürünüzün yüzüne konuşun!

Müdürünüzün yüzüne konuşun!

Paylaş
Müdürünüzün yüzüne konuşun!

Müdürünüz hakkındaki düşüncelerinizi yüzüne söylemeniz sağlığa yararlı olduğu gibi müdürün de kendini geliştirmesini sağlıyor

İngiltere Psikoloji Derneği'nin konferansında sunulan araştırmada, mutlu, sağlıklı ve stressiz çalışanlar için şirketlerin çalışanlarına müdürlerini düzenli olarak değerlendirme imkanı vermesi gerektiği belirtildi.

Araştırmaya imza atan bilim insanları, üst kademedeki 150 kişiyi 2 gruba ayırdı. İlk grup, çalışanlarından bilgi ve yorum aldı, diğer gruptakilere ise hiçbir şey söylenmedi.

Yorum alan müdürlerin, yönetim biçimlerini değiştirmeye daha yatkın olduğu ve daha etkili algılandığı görüldü. Araştırmacılardan Emma Donaldson-Feilder, açık yürekli çalışanların stresten arındığını belirterek, stresin, kaygı, depresyon, çarpıntı ve yüksek tansiyon gibi hem psikolojik, hem de fizyolojik sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti.

Donaldson-Feilder, stresin, hastalık izninin en önemli nedenlerinden biri olduğu ve işyerindekiler üzerindeki baskıyı artırdığını, bunun da hem çalışanlara, hem de şirkete pahalıya patladığını ifade etti.

Haberin Devamı