Ekonomi Müjde! Ekmeğe zam yok

Müjde! Ekmeğe zam yok

Paylaş
Müjde! Ekmeğe zam yok

Esenler ilçesinde bugünden itibaren yapılan değişiklikle fırınlar dışında ekmek satan her işletme ambalajlı ekmek satmak zorunda olacak

EKMEK AMBALAJA GİRDİ

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, ekmeğin ambalajlı satılmasına ilişkin gıda kodeksinin 10 sene önce yürürlüğe girdiğini ancak hayata geçirilemediğini kaydetti. Özer, " Sayın başkanımızla görüşmemiz sonucunda Esenler ilçemizde ekmek ambalaja bugünden itibaren girmiştir. Esenler ilçesinde ambalajsız bir ekmek dahi satılmayacaktır. Sadece fırın tezgahlarındaki ekmek ambalajsız olacaktır " dedi.

Özer, "Umarım gıda kodeksinin vazgeçilmez bir şartı olan 'ekmek ambalajda satılır' maddesi Büyükşehir Belediyesinin fırınlarında da büfelerinde de ambalajlı olarak ekmekler satılır. Halk sağlığını bizden önce onların düşünmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

" EKMEĞE ZAM YOK "

Başkan Özer, " Ekmek gramajları konusunda da ekmek ambalaja girdiği zaman ekmeğin ambalajı da üzerinde yazacağından dolayı artık vatandaşı aldatarak ben ucuz ekmek satıyorum diyen bazı meslektaşlarımızın da bu konuda bu kozları elinden alınmış olacaktır. Ambalaj konusu ekmekteki gramaj sorununu da çözecektir" dedi.

Ekmeğe bir zam olup olamayacağına da değinen Özer, " Sağlığın fiyatı olmaz. Yani ekmeğin ambalaja girmesi ekmek fiyatlarında herhangi bir şekilde artışa mahal verilmeyecektir. " diye konuştu.

" DIŞARIDAN GELEN EKMEKLERİN GİRİŞİ BUGÜNDEN İTİBAREN YASAKLANMIŞTIR "

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, " Bugünden itibaren Esenler'de bakkallar dışında üretilen ekmekler bir poşet içinde satılacak. Bu ekmeğin üzerinde bu ekmeğin gramajı da nerede üretildiği de olacak. Eğer yedikleri ekmekte herhangi bir sıkıntı sözkonusuysa, direk bize şikayet edip, ilgili fırınla ilgili işlem yapmamızı sağlamış olacaklar. " dedi.

Başkan Göksu halk ekmekle igili ise, " Halk ekmekle kurumsal ilişkimiz var. Arzu ettiğimiz zaman Halk Ekmeğe gidip menşeini kontrol edebiliriz. Bir merkez. Gramaj oyunu yapamaz. " dedi.

EKMEK 75 KURUŞTAN SATILACAK

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, uygulamanın İstanbul geneline yayılması için hazırlık içinde olan belediyeler olduğunu kaydetti. Özer, " 4 - 5 belediye var. Karşıda Kartal, Pendik belediyemiz var. Avrupa yakasında da Güngören var. Bağcılar eli kulağında. Özellikle de Gaziosmanpaşa ve Sultangazi belediyelerimiz var. " dedi.

" Simitte böyle bir iddiamız yok. " diyen Özer, " Birçok yerde 85 kuruş olan ekmeğimizi bugünden itibaren 75 kuruşa satıyoruz. " şeklinde konuştu. Özer, " Bundan sonraki maliyet artışlarında ambalajı biz maliyet unsurları içerisine kesinlikle koymayacağız. Çünkü ambalaj maliyetini biz müşteri artışımızla zaten karşılıyoruz ". dedi.

Pınar ÇITAK KOYGUN / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı